PUBLICITAT

Espot i Port Ainé obren amb 30 quilòmetres esquiables

El domini va oferir el forfet gratuït per acabar de fer «la posada a punt»

Per El Periòdic

Esquiadors accedeixen a una estació d’esquí.
Esquiadors accedeixen a una estació d’esquí. | Tony Lara

Les estacions d’esquí pallareses d’Espot i Port Ainé van inaugurar ahir la temporada d’hivern amb una jornada de portes obertes, en la qual els visitants van gaudir d’un forfet gratuït. Els usuaris poden gaudir d’uns gruixos de neu pols que van dels 20 als 50 centímetres i poden baixar per gairebé 30 quilòmetres del domini esquiable. Concretament, en el cas d’Espot hi ha vuit pistes obertes, mentre que a Port Ainé són 13.

El perfil de públic que més va aprofitar el forfet gratuït va ser el conformat per les persones que provenen de diferents municipis de la comarca on estan situats tots dos complexos, que hi han acudit amb ganes de practicar l’esport blanc. La jornada de portes obertes va servir per acabar de fer «la posada a punt» de les estacions de cara al cap de setmana, segons va explicar el director d’Skipallars, Xavier Bigordà. Ara per ara, a Espot hi ha un 40 per cent del domini esquiable obert, percentatge que puja fins al 70 en el cas de Port Ainé.

Una de les novetats d’aquesta temporada és la posada en marxa de dues pistes destinades a la iniciació dels nens i nenes d’entre tres i 10 anys, a més de continuar apostant, entre d’altres, per l’acollida de proves de competició o activitats de caràcter gastronòmic amb els productes de proximitat del Pallars com a principals protagonistes.

La neu que ha caigut durant el mes de novembre ha permès començar abans la temporada d’hivern, ja que gràcies a aquestes precipitacions s’ha pogut treballar amb més temps la producció de neu artificial, segons va dir el responsable de comunicació d’Skipallars, Bernat Baylina, que es va mostrar molt satisfet amb el primer dia. A més, va indicar que, si es tenen en compte les previsions d’ocupació per als pròxims dies, tant aquest cap de setmana com, sobretot, durant el Pont de la Puríssima tots dos complexos podrien registrar unes bones xifres de visitants.

Avui és el torn de Boí-Taüll i Baqueira-Beret i La Molina.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT