PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El llibre sobre la revolució neolítica a Andorra veu la llum

L’arqueòleg del país, Gerard Remolins, n’és un dels editors

Per El Periòdic

Portada de la monografia que es presentarà el 13 de desembre
Portada de la monografia que es presentarà el 13 de desembre | FACEBOOK

«El 28 de novembre de 2018,a les 12.30 hores, després de 3 anys de gestació, per fi l’hem pogut mirar a la cara! Tot i ser llarg, el part ha anat bé, la criatura té 350 pàgines amb il·lustracions a color i pesa 1,8 quilos», així anunciava a través de les xarxes socials l’arqueòleg Gerard Remolins el naixement de la monografia Les Valls d’Andorra durant el Neolític: un encreuament de camins al centre dels Pirineus, de la qual ell n’és un dels editors, juntament amb Juan Francisco Gibaja. 

La criatura està publicada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya dins de la seva col·lecció Monografies del MAC i tot i que des de fa dos dies s’estan imprimint «500 exemplars a tot drap», segons va transmetre remolins a través de les xarxes socials, la presentació oficial tindrà lloc a la seu del museu català, a Barcelona, el 13 de desembre. Sembla que el centre espera una gran afluència perquè des de la pàgina web recomanen la reserva de plaça prèvia.

La presentació a Andorra es farà al Museu del Tabac, tot i que encara no n’ha transcendit la data. Remolins també es va mostrar obert a organitzar un cicle de conferències al país per divulgar els coneixements que recull el llibre. 

Segons Remolins, la monografia «tracta per primera vegada la revolució neolítica a les Valls d’Andorra, a mans dels primers agricultors i ramaders prehistòrics» i dona alguns detalls més dels jaciments de Segudet, Camp del Colomer, la Balma de la Margineda i la Feixa del Moro. 

En el volum hi han participat diversos professionals de l’arqueologia que han treballat a la zona pirinenca. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT