PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Serradells estarà tancat, com a mínim,15 dies més

Els informes no garanteixen la seguretat dels accessos al centre

El centre esportiu després de l'incendi
El centre esportiu després de l'incendi | Maricel Blanch

Ahir era un dia clau per al centre esportiu Els Serradells: el comú d’Andorra la Vella havia d’anunciar quines zones, les quals no es van veure afectades per l’incendi del dijous passat, podrien reobrir «molt aviat», tal com va anunciar dimarts la cònsol major, Conxita Marsol. Els informes pericials entregats a la corporació, però, no garanteixen la seguretat dels accessos, un requisit primordial pel comú, i el centre romandrà tancat, com a mínim, 15 dies més. «Per prudència», i després de reunir-se amb els tècnics, es va decidir encomanar nous peritatges, «més extensos» que els primers, van informar fonts de la corporació, que no va indicar si els elaboraran els mateixos tècnics o si recorrerà a nous experts.

Fins que els informes certifiquin que no hi ha cap risc per accedir al centre, la corporació no prendrà una decisió final. Mentrestant, el complex, a més de tancat, també seguirà precintat i vigilat per operaris comunals. D’aquesta manera, els 50 infants de la llar d’infants seguiran reubicats a l’escola de Santa Coloma i al centre El Camp de la capital.

Danys concrets 

Tot i la grandiloqüència de les flames i de l’estat exterior en el qual va quedar Els Serradells, a mesura que van passar les hores i els dies es va anar rebaixant l’alarma. La investigació coordinada va descartar dimarts qualsevol mena de criminalitat i només la coberta i la façana de la zona de la piscina van quedar «molt malmeses», segons fonts dels Bombers. El gimnàs, el pavelló, les sales d’activitats, el bar, els vestuaris, la recepció i l’aparcament es troben en perfecte estat, així com la impermeabilització de la piscina i la maquinària que es troba sota la bassa, va comunicar Marsol. Els pèrits de les asseguradores segueixen elaborant els informes pertinents. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT