PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El TS avala el recàrrec de BPA a uns clients

El tribunal entén que l’entitat va actuar conforme a la llei i que no ha de retornar el valor de les preferents

Per Lara Ribas

La gent circula per davant d’una oficina de BPA.
La gent circula per davant d’una oficina de BPA. | Tony Lara

El Tribunal Superior ha donat la raó a BPA en la retenció a dos clients del valor de les participacions preferents obtingudes per un import de gairebé 50.000 euros en un cas i de pràcticament 85.000 en l’altre. Segons recull la sentència del passat 27 de novembre que va ser publicada ahir, la sala civil de l’alt tribunal va estimar el recurs d’apel·lació que havia interposat l’entitat bancària contra la sentència del Tribunal de Batlles del passat 26 d’abril. 

Aquella resolució anul·lava la decisió de BPA de recarregar el valor de les accions preferents que els dos clients havien venut un dia després de la intervenció de l’entitat bancària als comptes que els mateixos usuaris posteriorment havien obert en una altra oficina, a més d’obligar el banc a reintegrar-los la suma corresponent a aquelles participacions. Tot i que la decisió de primera instància va ser favorable als dos clients, el Superior ha canviat de postura i ha revocat completament aquella sentència en considerar que l’entitat bancària «va actuar en aplicació de les obligacions legals que li corresponien a l’administració que va ser nomenada després de la intervenció de BPA».

De fet, els clients havien volgut desfer-se de les participacions preferents el dia després de la intervenció del banc. El 12 de març del 2015 van acudir al seu gestor bancari, que era un familiar directe seu, i van donar-li l’ordre de vendre les accions. Ara bé, aquesta operació de recompra no va arribar mai a ser autoritzada pels nous administradors de l’entitat. Aquests, un cop van assumir el càrrec provisional, van aturar l’acció perquè la quantitat superava amb escreix el límit imposat de disposició de 2.500 euros setmanals per compte. 

A més, l’alt tribunal insisteix que «la pretensió d’anul·lar la retrocessió o retorn de la transferència no va ser per voluntat de l’entitat bancària sinó per les circumstàncies alienes i foranes, que van provocar el bloqueig complet de l’operativa del banc dins de l’àmbit internacional i fortes limitacions en l’àmbit intern». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT