PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gala FIM sense Pedrosa

El pilot va decidir retirar-se a final de temporada i no podrà assistir-hi per «incompatibilitat d’agenda»

Per Anna Ribas

El Poliesportiu d’Andorra ha patit una gran transformació per acollir la gala de la Federació Internacional de Motociclisme de demà.
El Poliesportiu d’Andorra ha patit una gran transformació per acollir la gala de la Federació Internacional de Motociclisme de demà. | FMA

Un homenatge sense homenatjat. Després de tota una vida dedicada al motociclisme, Dani Pedrosa va decidir acomiadar-se de la competició aquesta temporada. En 22 anys de carrera, el pilot va aconseguir tres campionats mundials, cap en la categoria reina, però durant els 12 anys que va participar a MotoGP va acumular un total de 31 victòries i 112 podis. Pedrosa és una llegenda viva del motociclisme espanyol a la qual Andorra no podrà dir adeu.

Aquest cap de setmana se celebra al país la gala de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM). Serà el segon any consecutiu que el Principat acull aquest esdeveniment i malgrat que Pedrosa va passar a formar part del Hall of Fame de la FIM quan va rebre la medalla MotoGP Legend, estava previst retre-li un homenatge durant la celebració de demà, però finalment no serà possible perquè Pedrosa no podrà assistir-hi per «incompatibilitat d’agenda». La presidenta de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) Natàlia Gallego va afirmar que «és una llàstima, ens hauria encantat tenir-lo a Andorra però no ha pogut ser».

La gala de la FIM no es redueix a les dues hores de l’entrega de premis que se celebrarà demà al vespre

El cap de setmana el país esdevé el focus del motociclisme mundial. A les 9 del matí d’avui se celebrà la Inauguració de l’Assemblea General de la FIM a l’auditori del Centre de Congressos d’Andorra la Vella. La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, i el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, oferiran un discurs inaugural a l’assemblea i, durant aquesta, s’escollirà el nou president de la federació internacional. El fet que sigui un any electoral, ha provocat un canvi d’escenari. «Venen totes les delegacions del món a votar mentre que l’any passat els països més llunyans no van venir. Aquest any venen 113 federacions. Implica més convidats i per això no se celebrarà a l’Andorra Park Hotel sinó al Poliesportiu d’Andorra, que hem hagut de transformar en una sala de sopar i d’espectacles», va explicar Gallego. I és que enguany hi ha 670 convidats enfront dels 480 de l’edició passada.

El gran dia 

Demà hi haurà un gran desplegament de motociclisme per tot Andorra la Vella. La gala de la FIM no es redueix a les dues hores de l’entrega de premis que se celebrarà al vespre. La festa comença a les 12.30 hores amb un xou acrobàtic gratuït per part de professionals que tindrà lloc a l’aparcament d’autobusos de davant del Govern. Marsol va declarar que serà «el primer cop que  [un espectacle com aquest] es faci al país». A més, va destacar que és «una manera d’apropar la gala de la FIM a la ciutadania». «Serà un cap de setmana en què tindrem a Marc Márquez i els residents Jorge Martín i Toni Bou», explicava i va recordar que «s’ha fet coincidir amb el poblet i el mercat de Nadal».

A les 15.00 h arriba el gran moment per als 500 aficionats al món del motor que van poder inscriure’s per accedir a la signatura d’autògrafs dels motociclistes. L’acte acabarà a les 17 i enguany està limitat a un nombre determinat de persones perquè l’any passat va tenir molt èxit i es va haver de tancar l’accés al recinte, provocant que moltes persones es quedessin sense autògraf.

La gala com a tal comença a les set de la tarda amb la catifa vermella. El Poliesportiu ha sofert una gran transformació i lluirà la seva versió més sofisticada. Està irreconeixible. «Són hores i hores de personal, molts tràilers de material i molts mesos de preparació, de logística i d’organització. Hi ha una feinada al darrera que és impressionant», va destacar Gallego. Durant la primera mitja hora hi desfilaran els pilots més reconeguts però la catifa vermella s’allargarà fins a les 20.30, quan començarà el sopar.

«Entre els treballadors de la FIM i el personal de la federació som unes 100 persones que fa una setmana que preparem aquest esdeveniment. Durant la gala, quan ve Nandu Jubany, hi haurà 100 persones més perquè hi haurà 70 cambrers, un per taula i una trentena de cuiners. Ha estat un gran repte perquè és un espai on no hi ha cuina i n’hem hagut de muntar una», va destacar.

El moment més esperat pels pilots arriba a les 22 amb l’entrega de premis que durarà dues hores. En aquesta es reconeixeran els campions del món i també hi haurà guardons especials i de país. «És una gran oportunitat per Andorra la Vella i pel país perquè acullen un esdeveniment internacional que té molt ressò i que porta tots els campions del món al Principat i tots els presidents de les federacions de motociclisme d’arreu. Andorra centrarà la mirada del món sencer. Amb aquest acte el país es posa a l’alçada  ciutats com Mònaco o Xerès que han acollit aquesta gala prèviament. És una gran oportunitat de país», va subratllar Gallego.

Pel que fa a les novetats de la nit del motociclisme, va assegurar que «és tot Top Secret, ni tan sols a mi m’han explicat com serà la cerimònia». La gala de la FIM amaga moltes sorpreses que s’aniran descobrint durant el cap de setmana. El que se sap de ben segur és que el Principat s’impregnarà de benzina, motor i adrenalina gràcies als pilots amb més talent del món.

PUBLICITAT
PUBLICITAT