PUBLICITAT

La Massana

Protagonisme dels infants en el tret de sortida al Nadal

Entre les novetats, hi ha un mercat més cultural a la Massana i un arbre gegant a la plaça Coprínceps

Per Lara Ribas

Una nena contempla bocabadada l’arbre de Nadal ubicat a la plaça Coprínceps, ahir.
Una nena contempla bocabadada l’arbre de Nadal ubicat a la plaça Coprínceps, ahir. | Maricel Blanch

Malgrat que el fred intens obligava els nens i nenes a anar tapats fins a dalt, entre la gorra i la bufanda encara hi havia espai per apreciar les seves cares d’il·lusió. Ulls brillants, mostres de sorpresa, expressions de felicitat. Aquest és el dibuix d’ahir la tarda a la plaça de les Fontetes de la Massana i a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany. Quan tocaven les sis de la tarda, tots dos espais públics ja eren plens de gent, sobretot famílies amb els seus fills i filles, però també parelles, grups d’amics i individus encuriosits, que esperaven amb impaciència el moment de l’encesa de llums. 

El mercat de la Massana redueix els comerços i dona més protagonisme a la part social i cultural

Un moment en què tot el protagonisme va ser per als més petits. «Acosteu-vos cap aquí!», cridava el cònsol major de la Massana, David Baró, per atreure els infants davant de l’escenari després de fer un breu discurs. «Amb mi! Cinc, quatre, tres, dos, un...», indicava als nens i nenes abans de prémer tots junts i ben fort el botó de l’enllumenat. Acte seguit es van obrir els llums de l’arbre de Nadal i de totes les casetes del mercat ubicat a la plaça de les Fontetes. I mica en mica l’expressió inicial d’estupefacció dels infants s’anava convertint en somriures, rialles i crits d’alegria. Ja ho havia indicat Baró en el seu discurs anterior: «El Pare Noel no entra per la xemeneia, sinó pel cor!».

Nou format

El cònsol major va explicar que enguany s’ha creat un nou concepte de mercat amb l’objectiu de «compartir bones estones amb els amics i la família». Més enllà de les casetes, que en les edicions anteriors acollien únicament comerços i ara deixen més espai per a la gastronomia, el mercat, que estarà obert aquest cap de setmana i també del 6 al 9 de desembre, ofereix una trentena d’activitats, entre tallers, concerts i obres de teatre, i sense oblidar la petita pista de patinatge.

Les obres de Carlemany obliguen a modificar la ubicació habitual de les llums de la parròquia

«Ja portem onze anys fent el mercat de Nadal i pensem que ha d’haver-hi una evolució. Malgrat que hi ha altres iniciatives al país, nosaltres hem de ser pràctics i realistes i no volem competir; hem buscat un punt diferenciador i el nostre és un mercat local, per als nostres visitants, pensat com a espai d’oci, cultural i amb molta gastronomia», va subratllar el cònsol major de la Massana.

Més llums

La parròquia d’Escaldes-Engordany va deixar els nens i nenes bocabadats amb la instal·lació d’un arbre de Nadal gegant al bell mig de la plaça Coprínceps. Els infants ahir a la tarda ja rondaven d’una banda a l’altra del quadrat per trobar des de quin punt podien arribar a veure el punt més alt de l’arbre. I van esclatar en crits d’alegria quan de sobte aquella massa espessa i fosca va omplir-se de llum i els seus ulls, de joia. 

L’enllumenat de la capital s’inaugura a les sis de la tarda sota la insígnia d’enguany: el túnel de llum

La cònsol major escaldenca, Trini Marín, va detallar totes les novetats de l’enllumenat de la parròquia. «El túnel de llum no podia començar al carrer de la Unió perquè tot just aquest divendres [ahir] s’han acabat les obres de remodelació de l’avinguda Carlemany, de manera que hem hagut de desplaçar-lo al carrer de Sant Antoni i a l’inici de la via hem instal·lat els ninots de Disney que l’any passat hi havia a la part alta», va explicar Marín. A més, davant de l’església s’hi han ubicat les bombetes de llum i uns pessebres; la il·luminació del pont de la Tosca i de l’avinguda Fener és nova; i uns panells feliciten les festes a l’entrada de totes les urbanitzacions. 

Altres iniciatives

Si ahir va ser el torn de la Massana i d’Escaldes-Engordany, avui al matí el protagonisme se l’endurà Sant Julià de Lòria, que inaugura la Fira de Santa Llúcia, enguany ubicada a l’avinguda Verge del Canòlich, just davant de la plaça de la Germandat, i amb dinou parades que oferiran una gran varietat de productes típics de Nadal. De tota manera, la principal atracció d’enguany és la Fira de Playmobil, un esdeveniment on tot l’entorn estarà decorat i orientat al món d’aquesta joguina. 

Sant Julià acull la Fira de Playmobil durant tot el cap de setmana amb un munt d’activitats

Un dels moments més esperats arribarà a les sis de la tarda, quan està prevista la inauguració del Poblet de Nadal a la capital. Tot i que es troba a la plaça del Poble, l’espectacle inaugural s’ha programat just davant de la insígnia d’aquesta edició: el túnel de llum instal·lat a la plaça de la Rotonda. Allà es farà un espectacle de llum i so per donar el tret de sortida a les festes de Nadal, però aquesta no és l’única atracció per als visitants. Com a novetat, els més petits enguany podran provar el supertobogan de gel sintètic, en plena avinguda Meritxell, i continuaran disposant de la pista de patinatge a la plaça Guillemó. 

L’últim torn és el d’Encamp i el Pas de la Casa, que un any més celebren la tradició del Calendari d’Advent. Des d’avui i fins al proper dilluns 24 de desembre, els nens i nenes tenen una cita diària per obrir una nova finestreta i anar fent créixer la il·lusió perquè arribi, per fi, el Nadal.

PUBLICITAT
PUBLICITAT