PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

The Smashing Pumpkins, primer cap de cartell del Doctor Music Festival 2019

Els organitzadors segueixen ultimant el cartell de grups i artistes

Per El Periòdic

Els components de The Smashing Pumpkins
Els components de The Smashing Pumpkins | Doctor Music

La banda nord-americana The Smashing Pumpkins són el primer cap de cartell confirmat del Doctor Music Festival 2019, segons ha anunciat aquest divendres l'organització a través d'una piulada. El grup liderat per Billy Corgan actuarà a l'escenari principal el primer dia del certamen, dijous 11 de juliol a la nit. Arribaran a Escalarre just abans de passar pel festival Mad Cool de Madrid, on actuaran el 12 de juliol.

El certamen està ultimant el cartell, del qual fins ara no s'havia detallat cap grup ni artista convidat, malgrat que ja falta poc més de 6 mesos per la cita, prevista de l'11 al 14 de juliol del 2019. El director de Doctor Music, Neo Sala, ha avançat que el cartell combinarà alguns dels grups actuals amb més repercussió internacional amb d'altres que van despuntar quan es va crear el festival, a la dècada de 1990, com és el cas del primer grup confirmat. També es preveu que hi siguin alguns grups que van actuar a les edicions de 1996, 1997 i 1998.

The Smashing Pumpkins es va crear a Chicago el 1988 i van liderar el rock alternatiu sorgit als anys 90 de manera paral·lela al grunge. Després del primer disc, Gish (1991), el seu punt àlgid va arribar amb els àlbums Siamese Dream (1993) i el doble CD Mellon Collie and the infinite sadness (1995), un dels discos de rock més venuts d'aquella dècada i amb el qual van omplir el Palau d'Esports de Barcelona el 1996.

L'any 2000 es van separar després de publicar Machina, un doble disc en què van ser pioners a l'hora de vendre'l només per internet. Dos dels tres components, Billy Corgan i Jimmy Chamberlain, van seguir units amb el grup Zwan, però al 2006 van recuperar The Smashing Pumpkins al costat de dos nous membres, Ginger Reyes i Jeff Schroeder.

PUBLICITAT
PUBLICITAT