PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Fira de Santa Llúcia avançada per atreure més públic

La vintena de paradetes estan repartides al llarg de l'avinguda Verge de Canòlich

Per El Periòdic

Parada d'arbres a la Fira de Santa Llúcia.
Parada d'arbres a la Fira de Santa Llúcia. | M.M.

 

Peces pel pessebre, elements per l'arbre de Nadal, un espai gastronòmic, dolços de Nadal i una paradeta del Pare Noel. Tot aquest còctel 100% nadalenc és el que aquest cap de setmana acull, com cada any, la parròquia de Sant Julià de Lòria en el marc de la Fira de Santa Llúcia. És un esdeveniment que fa més de vint anys que se celebra al poble fronterer del sud, fet que el converteixen en una de les Fires de Santa Llúcia més antigues del país. Però amb l'objectiu de potenciar-la i donar-li més vida el comú i els paradistes han decidit canviar-la de data i celebrar-la una setmana abans del pont de la Puríssima. “La gent del país, el cap de setmana que ve, no poden circular i no baixen a Sant Julià, és el que ens va passar l'any passat”, argumenta el canvi de dates la consellera de Turisme, Meritxell Teruel. A més, Teruel també apunta que durant el pont també obren altres fires del país i la competència redueix l'afluència a la parròquia laurediana. 

Davant d'aquests canvis, la consellera s'ha mostrat molt convençuda de poder superar la xifra de visitants de l'any passat i ha apuntat que aquest passat divendres, només amb l'obertura de la Fira de Playmobil, ja s'han registrat prop de 400 visitants. La vintena de paradetes de Santa Llúcia estan repartides al llarg de l'avinguda Verge de Canòlich, tot just davant de la plaça de la Germandat, i estaran obertes fins aquest diumenge al vespre. “Tothom recorda els pessebres que fèiem de petits i que cada any esperàvem la figura nova que entraria a formar part de la col·lecció”, ha rememorat nostàlgic el cònsol major, Josep Miquel Vila. Després de tallar la cinta inaugural que ha donat el tret de sortida, Vila ha defensat la tradició de la fira perquè mantenir-la “és cultura, és poble i és cohesió”.

A les paradetes, com l'any passat, també se li afegeix un espai gastronòmic amb un espai 'chill out' on es poden degustar diversos còctels i tapes a càrrec de la Pizzeria Venècia. Tant al migdia de dissabte com el de diumenge, se celebrarà la tradicional degustació de tres ostres amb una copa de vi blanc a càrrec del restaurant 'El Cantàbric' a un preu de 3 euros. A més, les diferents activitats estaran amenitzades pel DJ Reivilo. D'altra banda, també s'ha col·locat una casa de Pare Noel a la plaça de la Germandat, on els infants podran deixar les seves cartes de Nadal.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT