PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El drama ‘Solo’, nominat a 17 candidatures dels premis Goya

El llargmetratge opta a millor pel·lícula, direcció i guió original, entre d’altres

Per El Periòdic

El cartell de la pel·lícula ‘Solo’, coproduïda per Imminent Produccions.
El cartell de la pel·lícula ‘Solo’, coproduïda per Imminent Produccions. | Filmax

El llargmetratge Solo, dirigit pel madrileny Hugo Stuven i amb la col·laboració de l’andorrana Imminent Produccions, ha estat nominada a 17 candidatures dels premis Goya, entre les quals hi ha la de millor pel·lícula, millor direcció o millor guió original. El film explica la història de supervivència del surfista Álvaro Vizcaíno, interpretat per Alain Hernández, que al 2014 va patir un accident en una zona salvatge de Fuerteventura en caure des d’un penya-segat d’entre 10 i 15 metres d’alçada. 

La pel·lícula s’ha pogut veure als cinemes aquest estiu però es va rodar durant l’agost i el setembre de l’any passat a l’illa de Fuerteventura i amb l’ajuda del protagonista de la història: Álvaro Vizcaíno, que va accedir a assessorar en el rodatge i va convertir-se en el professor del principal actor. «No volíem crear una còpia, sinó un personatge diferent que tingués certs matisos del real però en la resta partir de zero», va indicar Stuven en una entrevista a aquest rotatiu el passat juliol. 

Els dos actors protagonistes, Alain Hernández i Aura Garrido, tenen opcions a l’estatueta

El director, en aquella ocasió, ja va mostrar-se «orgullós» d’haver fet aquest film i del producte obtingut al final. «Jo espero que la gent descobreixi aquesta història, gaudeixi i s’emocioni», va manifestar tot subratllant que «explica 48 hores de supervivència, no només física, sinó també emocional». 

33ena edició dels premis

Solo opta a un total de 17 estatuetes a la 33ena edició dels Premis Goya, que se celebrarà el proper 2 de febrer al Palau de Congressos i Exposicions de Sevilla. En la categoria de millor pel·lícula, el film d’Stuven competeix amb llargmetratges com Campeones, del director Javier Fesser, Las leyes de la temodinámica, del director Mateo Gil, o El pacto, de David Victori. En la de millor direcció, Stuven s’enfronta a professionals com Julio Medem, per El árbol de la sangre, Daniel de la Orden, per El mejor verano de mi vida, o Daniel Monzón, per Yucatán. Els actors protagonistes de Solo, Alain Hernández i Aura Garrido, tenen opcions a l’estatueta a què també han estat nominats grans actors com Raúl Arévalo, per El aviso, i Paco León, per La tribu, i grans actrius com Belén Rueda, per El cuaderno de Sara, o Maribel Verdú, per Ola de crímenes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT