PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les estacions obren amb poca afluència d’esquiadors

Els dominis volen sumar quilòmetres per la Puríssima, on esperen una ocupació alta

Per El Periòdic

L’estació de Pal-Arinsal, la temporada passada.
L’estació de Pal-Arinsal, la temporada passada. | Maricel Blanch

El primer cap de setmana amb les pistes d’esquí obertes es va saldar amb poca afluència d’esquiadors, segons van indicar les estacions d’esquí. Asseguren, però, que el pont de la Puríssima tindrà bona ocupació.

Vallnord espera «una bona afluència de clients» i preveu augmentar el percentatge de superfície esquiable «si les condicions climatològiques ho permeten», va afirmar en un comunicat. L’estació, a més, va obrir amb la totalitat dels ginys en funcionament després del sabotatge que va patir en tres d’ells a principis de novembre. Respecte a aquest cap de setmana, la major part de forfets per a l’estació es van vendre a través de canals en línia, «des de promocions de portals web, retirades de forfets de temporada o forfets de dia de Vallnord – Pal Arinsal».
Grandvalira també espera una gran afluència de visitants i a hores d’ara ja compta amb el 75% d’ocupació tot i que «el pont s’anima a mesura que s’apropa la data perquè la gent s’espera per veure quines són les condicions de les estacions», va explicar el director general de Grandvalira Nevasa Alfonso Torreño.

Ordino Arcalís va ser el primer sector a inaugurar la temporada el passat dijous amb un 60% dels remuntadors, després que l’estació intentés iniciar la temporada des del 17 de novembre i no ho pogués fer a causa de la manca de neu. Dissabte s’hi van sumar la resta d’estacions: Pal-Arinsal, amb un 75% de remuntadors i un 54% de les pistes, i Grandvalira, on els amants de la neu van poder esquiar als sectors del Pas de la Casa i Grau Roig, que van comptar amb 18 quilòmetres esquiables i gruixos de 30 centímetres de neu a les cotes més altes.

Naturlàndia també obre  

 Dissabte també van obrir les pistes d’esquí de fons de Naturlàndia, però de manera parcial i amb un gruix de neu d’entre 10 i 20 centímetres. Després d’un mal any, tant a l’hivern amb caps de setmana de molta neu i pluja i un agost meteorològicament molt advers, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, es va mostrar esperançat perquè aquesta temporada serveixi per revertir les xifres negatives que ha acumulat l’ecoparc al llarg de l’any. «Esperem poder millorar, les pluges de l’agost ens van minvar la caixa i la perspectiva econòmica final no ha estat la que esperàvem», va indicar Vila. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT