PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els esports minoritaris tenen dificultats després de l’incendi

Les representants denuncien que s’han hagut de «buscar la vida» i que «sempre trobem traves»

Per Anna Ribas

La façana dels Serradells després de l’incendi.
La façana dels Serradells després de l’incendi. | MARICEL BLANCH

El Centre Esportiu dels Serradells és un complex que acollia un gran nombre d’activitats esportives. Després de l’incendi, n’hi ha que encara esperen ser reubicades. La gimnàstica artística, la rítmica i altres esports minoritaris expressen el seu malestar després de dues setmanes d’incertesa. «No hem rebut cap resposta per part del comú, només el que surt a la premsa», va explicar la presidenta del club de rítmica Anna Pazos. En la mateixa línia, Míriam Torra, responsable dels entrenadors de gimnàstica artística, va afegir que «si hem rebut informació, ha estat després d’insistir molt. De fet, ens vam assabentar que el centre estaria tancat 15 dies més a través dels mitjans». 

Pel que fa a la dificultat per trobar espais, Pazos va detallar que «hem intentat entrenar en diversos pavellons d’Andorra, amb les complicacions que comporta haver de demanar permís a comuns i al Govern, i sempre ens trobem traves». «Els pares estan molt indignats perquè cada dia hem de canviar de lloc per entrenar. Són nenes d’entre set i 15 anys, depenen d’ells perquè les portin i moltes vegades és inviable», va afirmar. 

Així mateix, Torra va comentar que «les escolars no han pogut entrenar, els acabem de trobar una sala però no hi ha el material per a desenvolupar-hi la nostra activitat. A més, està a Aixovall i als pares no els va bé portar-les perquè treballen. Hem tingut 10 baixes, estem perdent nens al club». «Els nois fan una hora a la setmana i les nenes que competeixen entrenen menys de la meitat del que els pertoca. Només poden practicar la disciplina de terra perquè estem anant al 360 extrem, que és privat i suposa una despesa que el club no es pot permetre, però almenys ens han ajudat». «Si hem trobat llocs on entrenar és perquè ens hem mogut nosaltres», va subratllar. Ambdues representants van concloure que «s’està posant en perill la continuïtat dels esports minoritaris a la parròquia d’Andorra la Vella».

La resposta del comú

Fonts comunals afirmen que estan treballant en la reubicació d’aquests clubs per tal que puguin realitzar la seva activitat d’una manera adequada. Tot i això, afirmen que «no és fàcil» perquè «no hi ha un segon Serradells». «Tenim preacords per les tres disciplines, però s’han de fer negociacions i tràmits que endarrereixen els convenis». Ahir al vespre hi havia convocada una reunió per parlar sobre les subvencions esportives on es van tractar les dificultats que estan tenint els clubs. Tot i això, de moment no hi ha cap solució definitiva.

PUBLICITAT
PUBLICITAT