PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La CGT denuncia una "precarització" de la Unitat d'Escolarització Compartida a la Seu

Qüestionen la gestió que en fa l'entitat ASPID i el fet que el Departament d'Ensenyament l'hagi externalitzat

Per El Periòdic

Vista de la Seu d'Urgell.
Vista de la Seu d'Urgell. | RàdioSeu

La secció sindical d'Ensenyament de la CGT de Lleida ha interposat una denúncia davant la Inspecció de Treball per visualitzar la situació de "precarització" que considera que hi ha a la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC) de la Seu d'Urgell, gestionada per l'Associació de Paraplègics i Discapacitats de Lleida (ASPID).

El sindicat centra les seves queixes en les condicions laborals dels docents, en l'atenció a l'alumnat i en la manca d'espai de les instal·lacions. La CGT ha decidit recórrer a la Inspecció de Treball "perquè revisi la situació del centre", i en especial "les condicions laborals dels docents" i "obligui a Aspid a garantir els drets dels treballadors". A més a més, rebutgen que el Departament d'Ensenyament ha optat per externalitzar-ne la gestió i, asseguren, "no fer-ne cap tipus de seguiment".

La CGT denuncia en un comunicat la "infradotació de personal", tenint en compte que el centre "només compta amb dos docents quan, per les seves característiques, n'hi hauria d'haver tres". Segons el sindicat, aquest fet comporta que, durant part de la jornada, "el professorat estigui sol al centre". Un altre punt que qüestionen és "que les tasques de coordinació s'exerceixin des de Lleida" perquè "s'impedeix el vincle que seria òptim amb els centres educatius de la Seu d'Urgell". Pel que fa a les condicions laborals, en denuncien que els docents "es regeixen pel conveni d'oficines i despatxos, enlloc del conveni d'educació privada sostinguda amb fons públics".

Les Unitats d'Escolarització Compartida (UEC) són un servei del Departament d'Ensenyament pel mitjà del qual s'escolaritza en un espai extern al centre habitual l'alumnat amb risc d'exclusió social, per tal d'aconseguir que continuï amb la seva preparació acadèmica per a l'assoliment de l'ESO i que reforci les seves competències personals. En el cas de la Seu d'Urgell, aquest servei públic està gestionat per l'entitat lleidatana ASPID.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT