PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els caçadors avalen el nou reglament perquè deixa de ser «restrictiu»

L’entitat descarta que la seguretat es ressenti per suprimir la formació

Una patrulla d’agents rurals vigila el medi ambient.
Una patrulla d’agents rurals vigila el medi ambient. | Tony Lara

«El nou reglament d’obtenció i expedició del carnet de caçador permet equiparar-nos amb Espanya i França i facilita que es puguin emetre més llicències», va assegurar ahir el president de la Federació de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes, respecte a la modificació del text per part del Govern la setmana passada, de la qual afirma que és «un híbrid» de la normativa dels països veïns. «Érem restrictius per ser un país petit», va explicar, a la vegada que va indicar que el nou reglament obre la porta a què els turistes, els residents passius i els joves puguin obtenir el carnet amb més facilitat.

En aquest sentit, va descartar que un augment de caçaires suposi un increment de les captures permeses per la Comissió de Seguiment de la Caça del Ministeri de Medi Ambient, Sostenibilitat i Agricultura.

Entre els canvis que entraran en vigor a partir d’aquest dimecres, quan el nou text es publiqui al BOPA, l’Executiu va suprimir la formació obligatòria que duia a terme i que permetia accedir a les sessions d’avaluació finals, que passen de realitzar-se dues vegades a l’any a fer-se cada mes. El president de la federació va descartar que l’eliminació d’aquest pas suposi una bretxa en els controls per tenir el carnet i va garantir que «es busca sempre la màxima seguretat possible».

Formació a la xarxa

La formació que realitzava el Govern es traspassarà a la web del ministeri de Medi Ambient, segons va anunciar Cabanes. Tots els interessats en obtenir el carnet de caçador podran consultar la informació i la matèria que es donava abans d’avaluar-se, ja que «majoritàriament era teoria», va assenyalar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT