PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’oposició critica durament la gestió del Govern amb The Cloud

Els darrers informes envers el sobrecost augmenta l’indignació

Per Lídia Raventós

| ANDORRA TELECOM

Els darrers informes dels experts que analitzen les desviacions econòmiques que hi va haver entre les estimacions del cost del projecte The Cloud i les ofertes rebudes ha enutjat encara més els grups de l’oposició. Liberals i SDP van criticar fortament ahir la gestió que ha fet el Govern del projecte que finalment va ser descartat el juliol després d’una inversió de més de tres milions d’euros. 


El fet que el Govern sol·licités dos  informes, un d’ells previ a la licitació, en els quals els tècnics afirmaven que les estimacions no eren reals i que tot i així tiressin endavant amb el projecte és, a parer del conseller liberal Ferran Costa, «un despropòsit». «El Govern no escolta als interlocutors que poden aportar informació rellevant», afirmava tot afegint que «fins i tot en prescindeix i tira pel dret». 


En aquest sentit, Costa assegurava que «DA volia construir l’edifici sobre una fal·làcia, el mateix que vol fer amb el nostre país». «Com podem esperar que tingui un projecte per al país sinó en té ni per a un edifici», va sentenciar. Pel parlamentari, es tracta d’un projecte més com «l’heliport, l’aeroport, l’edifici multifuncional, la font de colors i d’altres» que no han vist la llum perquè «DA no té un projecte integrador global, cada ministeri tira endavant per separat». Tot plegat «ha provocat que s’hagin llençat més de tres milions a la brossa i que encara ens vulguin fer creure que són diners que s’han invertit». «Andorra no es pot permetre aqueta gestió que ens portarà cap al precipici», va augurar. 
Pel progressista Víctor Naudi el que surt als darrers informes «no és cap sorpresa» i remarca que «sí que és cert que hi ha hagut un increment dels preus però no tan desmesurat». A opinió de Naudi, «tot el procés va estar emboirat» i va respondre a «un caprici de l’exministre  Jordi Alcobé i del director d’Andorra Telecom». En aquesta línia, va recordar que «tot el que hi havia d’anar a dins també va anar canviant, des del casino al nombre de subterranis». «Un projecte atípic, molt ambiciós i amb una estructura complexa sempre fa que els preus s’encareixin i, en aquest cas, eren inassumibles i segurament més alts del que se’ns ha dit», calculava. 


Tirar endavant amb la idea malgrat ser conscients que era inviable econòmicament respon, per al parlamentari d’SDP, a «una falta de previsió i de professionalitat». «La gestió que ha fet el Govern és una gran irresponsabilitat amb diners públics», va concloure.


Per la seva banda, el conseller d’UL-ILM, Josep Majoral,també va coincidir en destacar que The Cloud «és una mostra més de la mala gestió del Govern» que ha volgut «anar més enllà fins i tot quan els tècnics que ells mateixos havien contractat els hi deien que no podia ser». Per a Majoral, la «responsabilitat» del fracàs del projecte «s’ha de veure en els comicis, perquè la gent ha de saber quina gestió han fet dels seus diners». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT