PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS inclourà la millora de les pensions al programa electoral

Duró afirma que el partit de López és «l’únic» que escolta la gent gran

Per Alba Casanovas

El president de les Associacions de Gent Gran, Simó Duró, i el president del PS, Pere López, ahir.
El president de les Associacions de Gent Gran, Simó Duró, i el president del PS, Pere López, ahir. | PS

El president del PS, Pere López, va fer ahir un balanç de les polítiques socials dutes a terme en benefici de la gent gran durant la legislatura i va criticar que «la manca d’interès i de sensibilitat» de DA per fer «accions que no suposen un gran cost per a l’Estat». El socialdemòcrata va comptar amb un aliat per refrendar les propostes executades pel partit, el president de la Federació d’Associacions de Gent Gran, Simó Duró, que va clicar l’ullet al PS en assegurar que «és l’únic partit que ens ha escoltat». A més, va insistir a demanar una revalorització de les pensions mínimes. López va fer seva la petició i va anunciar que la durà al programa electoral dels comicis de la primavera. 

Duró va insistir que el llindar mínim hauria de ser «de l’ordre de 1.200 euros». López, en canvi, no va precisar la xifra, però va indicar que, a l’espera de l’estudi del cost de vida que presentarà avui el Govern a petició del PS, «hauria de ser el 60% del salari mitjà» i «com a mínim el salari base». Quan tinguin les conclusions de l’informe, marcaran els llindars que presentaran a les eleccions generals. «És indigne el que està passant amb els salaris i les pensions», va emfatitzar.

Els socialdemòcrates critiquen «la manca d’interès» de DA per dur a terme polítiques socials

El socialdemòcrata va refrendar amb xifres les queixes dels «vuit anys de retrocessos importants» amb DA: ha refusat cinc de les set propostes de resolució presentades pel partit, que ha realitzat cinc preguntes amb resposta escrita i sis amb resposta oral en sessió de control, així com sis demandes d’informació. «Les coses no avancen al nostre gust ni al ritme que mereix la gent gran. Anem recorrent el camí a base de preguntes i demandes d’informació», va manifestar López, que va ressaltar la implementació del règim del tercer pagador a la CASS. En aquest sentit, va lamentar el «lleuger estat d’implantació» de la proposta, de la qual li consta que se’n beneficien 100 de les 800 persones que la poden demanar. «El Govern podria completar les accions amb escreix», va detallar Duró, en referència a altres iniciatives que «es troben a mitges», com el servei gratuït de podologia, la gestió del Servei d’Atenció Domiciliària dels comuns per part de l’Executiu i el funcionament del servei de geriatria.

Nova pregunta al Consell

López va informar ahir que divendres va presentar una nova pregunta al Consell General per saber com valora el Govern la «insatisfacció» que mostra la Federació de la Gent Gran a l’hora  d’atendre les seves demandes. 

PUBLICITAT