PUBLICITAT

Ordino

El director de l'Oficina de l'ONU veu factible exportar el model d'Escola Verda

Møller exposa la possibilitat que l'organisme vingui a Andorra per veure el seu funcionament

Per El Periòdic

Møller, en la seva visita a l’Escola Verda d'Ordino.
Møller, en la seva visita a l’Escola Verda d'Ordino. | SFGA

El director general de l’Oficina de les Nacions Unides a Ginebra, Michael Møller, ha fet un balanç molt positiu del treball que es fa a les escoles perquè els alumnes siguin educats des del punt de vista de la sostenibilitat –l'Escola Verda– i ha anunciat que en parlarà als responsables educatius del seu organisme perquè es pugui aplica en altres països. Fins i tot ha apuntat la possibilitat que vinguin a Andorra per veure el seu funcionament. Amb tot, Møller ha dit que el concepte d'escoles verdes és més fàcil d'aplicar en petits països. Møller ha visitat l'escola andorrana de segona ensenyança d'Ordino acompanyat per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó; del cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, i la directora general de l'escola andorrana, Ester Vilarrubla.

Calvó ha explicat que "l'hi hem volgut ensenyar tot el treball de sensibilització i de conscienciació que es fa i li hem dit que el 80% d'alumnes del país estudia en una escola verda. És un projecte que funciona des de fa vuit anys i en els tres sistemes educatius". D'aquesta manera, la ministra ha considerat que és un sistema fàcilment exportable a altres països.

Al migdia, juntament amb el cap de Govern, Toni Martí, ha assistit a l’acte d’inauguració de la instal·lació artística commemorativa del 70è aniversari de la declaració dels drets humans, a la plaça de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Finalment, impartirà la conferència ‘Les Nacions Unides davant els reptes actuals’ al Centre cultural la Llacuna d’Andorra la Vella, a les 19 hores.

PUBLICITAT
PUBLICITAT