PUBLICITAT

Andorra la Vella

Roig serà el candidat d’SDP a cap de Govern a les generals

Bartumeu i Naudi no tenien disponibilitat per ser cap de llista

Per Meritxell Prat

L’actual conseller de Cultura de Sant Julià de Lòria, Josep Roig.
L’actual conseller de Cultura de Sant Julià de Lòria, Josep Roig. | Maricel Blanch

El president d’SDP, Jaume Bartumeu, i el consell general, Víctor Naudi, van anunciar ahir que el candidat del partit per a les eleccions generals de la primavera serà l’actual conseller de Cultura del Comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig. D’aquesta manera, Bartumeu i Naudi fan un pas al costat, ja que ambdós van assegurar no poder tenir una «disponibilitat plena» per liderar el projecte nacional. L’elegit, que comunicarà la decisió d’aquí a uns dies, «és un perfil seriós i vàlid, amb un bagatge polític important a l’esquena», va assenyalar Naudi, en referència a la secretaria d’Estat d’Educació que va ocupar amb Bartumeu com a cap de Govern.

La proposta de Roig va ser presentada en l’executiva que el partit va celebrar el cap de setmana, que va acceptar-la. Respecte a la reacció del conseller a l’oferta dels progressistes, Naudi va indicar que «la va rebre amb interès i voluntat de treballar en el projecte». En aquest sentit, Bartumeu va assegurar que Roig ja ha comunicat al cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, la seva més que probable sortida del comú. Vila, però, va negar aquest extrem a la reunió de cònsols celebrada minuts després de l’anunci dels progressistes. Sí que va admetre que havia rebut «algun comentari informal» i va manifestar que «ens hem de felicitar que hi hagi persones amb la voluntat de dedicar a la funció pública en els temps que corren». 

SDP es troba actualment en una «etapa continuista, però de regeneració», va admetre Naudi, a la vegada que va argumentar que l’elecció de Roig suposa «donar oportunitats a tothom». 

Caps de llista definits 

Amb la candidatura de Roig per Progressites-SDP, tots els partits amb presència al Consell General ja han presentat als seus caps de llista per als propers comicis generals. DA confia en l’actual ministre d’Interior, Justícia i Afers Socials, Xavier Espot, L’A en el president del partit i del grup parlamentari, Jordi Gallardo. Pere López repetirà per PS i Josep Pintat encapçalarà la tercera via. 

Més enllà dels que actualment tenen representació, es preveu que Podem Andorra també presenti llista nacional, tal com va anunciar el sue president, Joan Seguí. Així mateix, és encara una incògnita si Candidatura Sobiranista, encapçalada per Eusebi Nomen, aconseguirà finalment fer arribar el seu projecte i formar llistes parroquials i/o llista nacional per concórrer a les properes eleccions generals. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT