PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els comuns col·laboraran a fer més segurs els passos de vianants

Marfany els presenta un nou reglament pel control de l'aigua

Per Meritxell Prat

Un moment de la reunió de cònsols celebrada ahir a la tarda a la capital.
Un moment de la reunió de cònsols celebrada ahir a la tarda a la capital. | MARICEL BLANCH

Els comuns de les set parròquies participaran de manera activa en la campanya de seguretat viària que posarà en marxa l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) l’any vinent per reduir els accidents mortals a les carreteres. Així ho van anunciar ahir els cònsols d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, Conxita Marsol i Josep Miquel Vila, en la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols. Segons van indicar, el secretari general de l’ACA, Antoni Sasplugas, va comparèixer en la trobada mensual dels mandataris per presentar-los la campanya i demanar-los la seva col·laboració. En aquest sentit els van proposar que s’utilitzi una pintura menys lliscant i que també s’aconsegueixi unificar els passos amb un sistema que requereixi el mínim de pintura possible. 


Els cònsols s’hi van mostrar totalment a favor i de fet Marsol va avançar que es va arribar a l’acord de demanar que es convoqui la taula de Mobilitat per tractar la qüestió i començar a posar-hi remei «al més aviat possible».


D’altra banda, en la reunió també va comparèixer el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, que va informar de l’actualització del reglament de control de l’aigua. Segons Vila, la nova normativa, que també s’adapta a les exigències europees, comportarà «més controls» i que aquests es realitzin més a prop de les captacions, mentre que es reduiran els de les zones més apartades. Marsol va afegir que es farà més senzill el perímetre de protecció que cal aplicar a les captacions i que es donaran tres anys de marge per adaptar-se a les noves exigències.


Igualment, ahir es va informar que cinc empreses s’han presentat per gestionar el cens caní a partir de mostres d’ADN. Els cònsols preveuen adjudicar el servei durant la propera trobada mensual que es farà a Sant Julià de Lòria.


Per últim, es va informar de la celebració d’una nova edició del Congrés de Turisme de Neu i Muntanya en el qual cada comú aportarà 12.000 euros. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT