PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les estacions sumen quilòmetres esquiables per la Puríssima

Els dominis mantenen els preus reduïts dels forfets de dia

Per El Periòdic

| TONY LARA

El pont de la Puríssima és una les festivitats en les quals les estacions d’esquí assumeixen més esquiadors. Els dominis, sabedors d’això tot i les condicions meteorològiques poc favorables –sense precipitacions de neu i inversió tèrmica dels últims dies, han ampliat els quilòmetres esquiables per fer front a la gran afluència de gent que acudirà a les pistes. Grandvalira va anunciar ahir que passarà dels 18 quilòmetres del cap de setmana passat als 30. A més, ha assolit la connexió per pista entre els sectors de Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp, que estarà operatiu a partir de dijous. Per la seva banda, Ordino-Arcalís, que va obrir amb el 60% de les instal·lacions en funcionament, tindrà el 70%, igual que el percentatge de pistes obertes, va comunicar l’estació.

«Davant les condicions climatològiques de les darreres setmanes, s’han accentuat les tasques de manteniment i de producció de neu a les pistes. La xarxa d’innivació ha estat activa sense treva sempre que les temperatures han estat viables», van indicar fonts de Grandvalira, que als sectors oberts –Pas de la Casa i Grau Roig– ja s’ha realitzat el 50% de producció anual prevista.
L’àrea de la Coma d’Ordino-Arcalís està assegurada amb «bones condicions per a la pràctica de l’esquí» i es treballa a contrarellotge per garantir l’enllaç amb la base de l’estació a l’Hortell. «Es farà un seguiment molt acurat de les condicions, que són molt canviants», van assenyalar des de l’estació.

Revisió dels preus dels forfets 

Per a l’obertura parcial de cara el Pont de la Puríssima, Grandvalira ha revisat les tarifes i el preu del forfet de dia seguirà sent inferior, concretament de 40 euros per adult i júnior i de 25 euros per infant. Ordino-Arcalís considera que les condicions meteorològiques generen una «incertesa» i ahir va prendre la decisió de rebaixar el preu del forfet de dia i aplicar la tarifa de temporada baixa, que és de 33,50 euros. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT