PUBLICITAT

Andorra la Vella

Gallardo denuncia «friccions» i «tensions» al Consell General

La Sindicatura rebutja el recurs de l’oposició sobre el tràmit d’urgència de les lleis

Per Lídia Raventós, Meritxell Prat

| MARICEL BLANCH

El president liberal, Jordi Gallardo, va denunciar ahir en roda de premsa que l’ambient a les comissions parlamentàries és «tens» i hi ha «friccions». El fet que DA hagi presentat una demanda perquè les 13 lleis en tràmit parlamentari es tramitin d’urgència –la qual cosa provoca que s’hagi de treballar en període fora de sessions– provoca, a parer de l’oposició, que la feina es faci de pressa i corrents. Per tal d’evitar que el mal ambient vagi a més, L’A va donar «un toc d’atenció per canviar la dinàmica» i van demanar que si es treballa en comissions també se celebri una sessió de control al Govern. En la mateixa línia va demanar que les demandes d’informació a l’Executiu també es tramitin de forma urgent per tal que puguin ser contestades abans que es dissolgui el Parlament.


A més a més, els liberals també van sol·licitar que les comissions funcionin per vot proporcional i no per vot ponderat com fins ara, de manera que tots els consellers hagin d’assistir a les comissions pertinents «per igualar les condicions». 


Recurs rebutjat / Per la seva banda, la subsíndica Mònica Bonell va anunciar ahir que la Sindicatura ha rebutjat el recurs presentat per l’oposició que demanava que la petició de DA de tramitar les 13 lleis d’urgència no es tingués en compte. La Sindicatura entén, doncs, que el reglament els permet entrar els textos legislatius esmentats en tràmit d’urgència. 


Malgrat aquesta resposta negativa, però, la intenció de l’oposició no és portar la qüestió un pas més enllà, és a dir, al Tribunal Constitucional. Així ho va indicar Gallardo exposant que «si demanem que no hi hagi tensió a les comissions, no llençarem més llença al foc». 

Concurs d’idees per embellir la part posterior de la Casa de la Vall i construir un pàrquing

33 Mònica Bonell va informar ahir que la Sindicatura té pràcticament enllestit el plec de bases per convocar un concurs d’idees que permeti arranjar la part posterior de la Casa de la Vall. Després de l’enderroc de la Casa del Benefici es va fer un arranjament provisional, però ahir va exposar que la zona «es mereix unes obres més acurades». La proposta del concurs d’idees s’ha treballat conjuntament amb el Col·legi d’Arquitectes i segons va indicar «l’objectiu és posar en valor la Casa de la Vall i la façana posterior». Un dels requisits que s’inclourà en el concurs és la construcció d’un aparcament soterrat i que a la superfície hi pugui haver una plaça per acollir diversos esdeveniments. La Sindicatura també vol que es deixi un pas pels vehicles que hagin de portar autoritats al Consell General. El concurs es preveu convocar-lo «en breu».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT