PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gairebé un 80% d’ocupació per al pont de la Puríssima

Escaldes-Engordany, amb un 95%, és la parròquia amb més reserves

Per El Periòdic

Entrada a un dels hotels del país.
Entrada a un dels hotels del país. | Arxiu ANA

Els establiments hotelers encaren aquest pont amb bones expectatives. Segons les xifres provisionals de la Unió Hotelera, l'ocupació dels tres dies serà del 79,71%, sent el dia 7 el més fort, amb un 84% d'habitacions reservades, seguit dels dies 6 (78%) i 8 (76%).

Per parròquies, la que més reserves té és Escaldes-Engordany, amb un 95%, seguida d'Andorra la Vella i la Massana, amb un 89% i un 81% respectivament. Sant Julià de Lòria compta, segons les previsions, amb un 77% de reserves, mentre que les parròquies amb menys afluència són Encamp, Ordino, amb un 73% d'ocupació cadascuna, i Canillo, amb un 63%. Des de la Unió Hotelera expliquen que no tenen dades sobre si la falta de neu a les pistes ha afectat les reserves.

Les pistes d’esquí també es preparen per al pont tot i que les condicions climatològiques no siguin les òptimes. A Grandvalira tenen prevista l’obertura de 52 km esquiables amb una cota de neu màxima de 35 cm i els sectors d’Encamp, Grau Roig i el Pas de la Casa enllaçats per pistes, mentre que Soldeu - el Tarter continuarà tancat. Pel que fa a Vallnord, Pal Arinsal manté el 54% de pistes obertes i amplia els remuntadors disponibles fins al 83%. Els esquiadors trobaran gruixos de neu pols de 40 cm a la cota més alta i de 20 cm a cotes més baixes. A Ordino Arcalís es manté el 70% de les pistes obertes i des de l’estació s’informarà puntualment de l’estat de les pistes.

Retencions a les fronteres

Pel que fa a l'entrada de vehicles, el Servei de Mobilitat preveu l'entrada d'uns 88.000 vehicles i trànsit dens a la frontera hispanoandorrana en direcció a Sant Julià des d'aquest dimecres a les 7 de la tarda. Durant els dies de pont hi haurà retencions d'entrada al país durant el matí i, a la tarda, cues de sortida de dijous a diumenge. A la frontera del Pas de la Casa també es preveuen per al cap de setmana retencions d'entrada i sortida del país. Amb l'objectiu de millorar la comunicació, les persones podran conèixer l'estat de les carreteres a través de les xarxes socials.

PUBLICITAT
PUBLICITAT