PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Associació de Consumidors i Usuaris suggereix un canvi en la llei d’arrendaments

Ferreira creu que allargar la renovació dels contractes pot aportar més estabilitat

Per Lara Ribas

Vista aèria d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.
Vista aèria d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. | Arxiu ANA

Tot i que encara es troba en vies de constitució, l’Associació Andorrana de Consumidors i Usuaris (AACU) ja ha començat a rebre queixes de la ciutadania, sobretot en matèria d’habitatge. «No només acudeix a nosaltres la gent que pateix un augment en el preu del lloguer, sinó també persones que estan neguitoses davant de la proximitat de la finalització del seu contracte», explica el president de l’AACU, Lluís Ferreira. De fet, aquest matí ha mantingut una trobada amb el raonador del ciutadà, Marc Vila, que té en marxa una investigació sobre el preu dels lloguers.

L’associació col·laborarà amb el raonador del ciutadà per afrontar conjuntament el problema de l’habitatge

«Hem estat parlant amb ell per si podem aportar el nostre gra de sorra a l’estudi i precisament li hem fet una proposta per intentar aconseguir més estabilitat a la situació actual», ha avançat Ferreira. Des de l’AACU, demanen un canvi en la llei d’arrendaments i que, un cop finalitzi el contracte de cinc anys, quan es renovi no es faci per un any, sinó per un període més llarg, de quatre o cinc anys», ha especificat el president de l’agrupació tot remarcant que «no es tracta de cap solució però sí que pot servir com a mesura pal·liativa per donar una mínima estabilitat». 

Ferreira reconeix que «hi ha un problema greu i que no és fàcil de solucionar». Per això, ha manifestat que han decidit treballar conjuntament amb el raonador del ciutadà i, per evitar duplicar feines, que aniran traslladant-li qualsevol queixa que els arribi en referència a l’augment del preu dels lloguers.

PUBLICITAT
PUBLICITAT