PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Neu en helicòpter per garantir l’obertura de les pistes al pont

La manca de precipitacions obliga Grandvalira i Vallnord a treballar només de manera parcial

Per Victoria Gómez Pérez

Les pistes de Grandvalira en el sector de Grau Roig.
Les pistes de Grandvalira en el sector de Grau Roig. | GRANDVALIRA
Mandicó afirma que hi ha hagut cancel·lacions d’última hora per l’estat de les estacions

Les previsions optimistes que el mes d’octubre auguraven una pròspera temporada de neu s’han anat esvaint els últims dies. El bon temps i les altes temperatures no han permès l’obertura de les estacions d’esquí en les condicions desitjades i hauran d’esperar a després del pont de la Constitució i la Puríssima per estar a ple rendiment. De fet, l’equip tècnic de Grandvalira durant el dia d’ahir va estar traslladant neu en helicòpter i diversos camions per poder ampliar els 30 quilòmetres esquiables dels quals es disposava inicialment als 52 actuals. D’aquesta manera, els sectors del Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp s’han connectat per pista amb una cota de neu màxima de 35 centímetres. «Estem lluitant a contrarellotge no només per garantir un bon pont sinó també per superar-lo», van afirmar fonts properes al domini. Malgrat això, el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va explicar que hotelers de la parròquia li van assegurar que havien patit cancel·lacions d’última hora degudes, precisament, a la manca de neu. Així i tot, va demanar no «fer alarmisme» i es va mostrar convençut que al llarg de la temporada es revertirà la situació. 

Respecte a Vallnord, es mantindrà el 54% de les pistes obertes i s’ampliarà al 83% el nombre de remuntadors. Els responsables de Pal Arinsal van afirmar en un comunicat que s’està treballant «intensament» i que se senten «orgullosos» de l’estat de la neu. 


Previsió meteorològica

Segons el Servei de Meteorologia del Govern, l’anticicló d’aquests darrers dies amainarà a partir d’avui i tan demà com dissabte el temps serà assolellat amb variable de neu a les cotes més altes. El límit d’aiguaneu se situarà entre 1.200 i 1.400 metres, i a mesura que passin les hores anirà pujant fins a 1.700 metres. També hi haurà vent fort de component nord.

 

Hotelers i comerciants

Pel que fa a l’ocupació hotelera, es preveu fregar el 80% del total, sent Escaldes-Engordany la parròquia més demandada amb un 95% de reserves en els seus establiments. La segueixen Andorra la Vella, amb un 89%, la Massana amb un 81%, Sant Julià de Lòria amb un 77%, Encamp-El Pas de la Casa amb un 73%, Ordino amb un 73% i, per últim, Canillo amb un 63%. Aquestes dades són lleugerament inferiors a les de la Puríssima de l’any passat, quan es va assolir el 83% d’ocupació al conjunt del país, ja que aleshores el pont va ser de cinc dies. 

Els que també creuen que aquests festius els seran favorables són els comerciants de les parròquies centrals. Després dels bons resultats assolits durant l’Andorra Shopping Festival i el Black Friday esperen mantenir la tendència i generar un gran volum de vendes quan només queden tres setmanes per Nadal. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT