PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’oposició celebra que Andorra surti de la llista grisa

Els consellers coincideixen a assenyalar que la notícia arriba «massa tard»

Per Victoria Gómez Pérez

Una imatge del Consell General.
Una imatge del Consell General. | MARICEL BLANCH

La confirmació que l’Econofin ha eliminat definitivament Andorra de la seva llista grisa de paradisos fiscals ha estat rebuda com una «molt bona notícia» per tota l’oposició. Així i tot, els consellers de la minoria van coincidir a assenyalar que «s’ha trigat molt» a assolir la fita i que ha arribat «massa tard». 

«Hem perdut molts anys per la tossuderia de DA. Nosaltres ja vam advertir, quan es va votar la llei de societats, dels riscos que suposaria i els anys ens han donat la raó», va lamentar el conseller d’SDP Víctor Naudi. 

El socialdemòcrata Gerard Alís, per la seva banda, va considerar que es tracta de la «recompensa» dels esforços fets pel país en l’última dècada i va recordar que «les bases del canvi les va posar el PS». Malgrat felicitar al govern actual, Alís va criticar la mala comunicació que s’ha seguit entorn la qüestió i va proposar seguir signant convenis de cooperació i sumant forces polítiques per donar a conèixer internacionalment el nou paper financer d’Andorra.

El conseller liberal Ferran Costa va opinar que «és una excel·lent notícia pel país, que hauria d’haver arribat abans», però «val més tard que mai». A més, va reconèixer els «esforços ingents» fets per la societat en general, sense voler atribuir cap mèrit al ministre Cinca o a l’Executiu. «Ha estat el Consell General qui ha aprovat les lleis [que ens han permès sortir de la llista grisa]», va afirmar.

Des d’UL-ILM, Josep Majoral va dir «ser conscient de la dificultat que representa arribar fins a aquest objectiu» i «entendre» que es tracta d’un procés «lent». D’ara endavant, a parer seu, els esforços s’hauran de centrar a eliminar la imatge de paradís fiscal d’Andorra, «començant per Barcelona». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT