PUBLICITAT

Els transportistes més contaminants perdran la subvenció

El Govern deixarà de bonificar el combustible d’un centenar de vehicles

El ministre Cinca, ahir.
El ministre Cinca, ahir. | SFGA

Els vehicles més contaminants emprats per al transport de mercaderies o passatgers perdran la subvenció al carburant que tenien fins ara, segons va aprovar ahir el Consell de Ministres a través de la modificació del Reglament d’impostos especials per incentivar els vehicles més respectuosos amb el medi ambient. Segons el ministre Portaveu, Jordi Cinca, la mesura afectarà al voltant d’un centenar de vehicles.


A més, la modificació aprovada ahir implementa un sistema de subvencions progressiu segons la certificació de tipus de motor del qual gaudeixi el vehicle. Així, a partir del pròxim 1 de gener, els motors Euro 6, els menys contaminants, tindran una bonificació de 0,14 euros per litre; els Euro 5, de 0,12 euros per litre i els Euro 4, de 0,10 euros per litre. Més enllà d’aquesta categoria es perd el dret a subvenció. A més, Cinca va explicar que el format del Reglament preveu l’aparició de noves classificacions de vehicles menys contaminants marcada per aquesta classificació europea. Així, es mantindran sempre tres categories bonificables, de manera que quan aparegui el motor Euro 7, l’Euro 4 no podrà optar a la bonificació. 

Litres il·limitats

Una altra novetat de la modificació del reglament és que «desapareix el topall de litres subvencionats fixat en 25.000 per vehicle fins ara», va explicar Cinca. El Govern va destinar, el 2017, 590.000 euros a aquest tipus de subvencions, «una quantitat significativa», segons Cinca, «que no pretenem rebaixar sinó que perseguim una renovació del parc de vehicles». H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT