PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

El Gran Recapte recull a l’Alt Urgell 20.000 quilos d’aliments

La província de Lleida suma 289.750 quilos i hi participen 2.100 voluntaris

Per El Periòdic

| Ràdio Seu.

L’Alt Urgell va recollir 19.839 quilos de menjar en la desena edició del Gran Recapte d’Aliments celebrat el cap de setmana passat, segons el balanç que va presentar el projecte Aliments per la Solidaritat, que ara gestionarà aquests productes. La xifra inclou dos punts de recollida instal·lats a la Cerdanya, concretament a Bellver i Alp.

La quantitat supera significativament el registre de l’any passat, quan es van recaptar 17.259 quilos. En aquesta edició, a la Seu d’Urgell la recollida s’ha fet amb la col·laboració dels supermercats Caprabo, PlusFresc, Dis-Seu, Mercadona, Dia, BonÀrea i els comerços Queviures Conxita i Fruites Seu-Armengoleta. A Montferrer s’ha dut a terme al supermercat Charter; a Organyà, el supermercat Suma i la botiga Cal Lluís; a Oliana, els supermercats Condis, BonÀrea i Charter; i a Coll de Nargó; Pirineu Rural. A aquests establiments s’hi han sumat el Caprabo d’Alp i un establiment de Bellver.

El Gran Recapte té com a objectiu contribuir a garantir l’alimentació bàsica de les famílies en situació de vulnerabilitat de l’Alt Urgell i Cerdanya, ateses pel Consorci d’Atenció a les Persones (CAPAU) i les entitats Càritas, La Seu Solidària i Creu Roja, impulsores del projecte Aliments per a la Solidaritat.

Lleida recull menys

A la província de Lleida, es van recollir 289.750 quilos de menjar, un 5% menys que els 305.000 de l’any passat.  Així ho va anunciar el director del Banc d’Aliments de Lleida, Oriol Berengué, que va fer una crida a la participació ciutadana a través de la pàgina web www.granrecapteonline.com, que per primera vegada allarga aquesta iniciativa solidària fins al dia 15 de desembre. «Encara esperem les aportacions online, que ens donaran una xifra exacta d’aliments recaptats», va explicar Berengué, que va afegir que «malgrat que aquest any ha caigut lleument la participació en els punts de recollida que hi havia instal·lats als supermercats, estem molt contents perquè això significa que el Banc d’Aliments i els seus usuaris podran respirar tranquils durant prop de dos mesos». 

Tot i la davallada, la participació dels voluntaris va ser un èxit, ja que es va arribar als 2.100 ajudants. «Un any més hem demostrat que el Gran Recapte està més que consolidat a Lleida», va apuntar el director de Banc d’Aliments. Encara que la sensació de recuperació econòmica ha pogut reduir les tones de menjar solidari, Berengué va subratllar que «des de fa anys rebem més productes de cost elevat, com són les conserves de peix, l’oli i la llet». Els aliments es repartiran abans de Nadal entre els més necessitats, durant les pròximes dues setmanes.

A tot Catalunya es van recollir 4,5 milions de quilos de menjar, una xifra similar a la de l’any passat, quan es van aconseguir 4.656.000 quilos. El Gran Recapte és una de les activitats més importants de l’entitat solidària i suposa una quarta part de les gairebé dues tones d’aliments que reparteix cada any. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT