PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Propagant el manifest feminista

Acció Feminista vol pressionar perquè tots els partits incorporin les seves reivindicacions al programa electoral

Per Lara Ribas

Tres membres d’Acció Feminista llegeixen el manifest fundacional, el passat mes de març.
Tres membres d’Acció Feminista llegeixen el manifest fundacional, el passat mes de març. | Maricel Blanch

«Llistes paritàries i igualtat als programes». Aquests són els dos objectius en què començaran a treballar des d’Acció Feminista de cara a les eleccions previstes per a l’any vinent. «Volem fer pressió perquè tots els partits polítics presentin llistes paritàries i incorporin les nostres reivindicacions en els seus programes», va posar de relleu la integrant del col·lectiu feminista Antònia Escoda en declaracions a EL PERIÒDIC. De moment, encara no n’han parlat en comissió ni en assemblea, però les quotes es troben en el seu manifest des del primer dia. El text fundacional recull com un dels seus principis: «Fixar un equilibri entre dones i homes en els òrgans de poder públic i privat, i també a les llistes electorals». 

El col·lectiu avui es constitueix en associació, just nou mesos després del seu naixement

Les feministes no tenen preferència per cap partit. «De fet, dins del col·lectiu hi ha membres que pertanyen a diferents formacions polítiques i amb diverses afinitats, però el nostre objectiu és sensibilitzar a tothom i aconseguir que recullin l’essència del nostre manifest», va insistir Escoda tot subratllant que «volem veure dones en totes les llistes electorals».

Pur formalisme

Tot i que les eleccions estaran en el seu punt de mira a partir d’ara, tampoc volen que aquest tema acapari el seu dia a dia com a col·lectiu, i menys ara que es constitueixen en associació i podran dedicar més temps als temes que els preocupen. «No canviarà res pel que fa al funcionament, es tracta d’un simple formalisme, de fer papers», va treure importància a la qüestió Escoda. Just aquest vespre celebren una assemblea a la Llacuna per aprovar la creació de l’associació, que arriba nou mesos després del seu naixement, i ella passarà a ser-ne la presidenta.

L'associació ja aplega unes cent persones i ara se centrarà a seguir treballant per la igualtat

«Els nostres espais de debat i de decisió continuaran sent les comissions de treball i, si cal, les assemblees», va avançar Escoda tot recordant que passar a ser una associació no era una opinió unànime dins del col·lectiu. Tot i així, la feminista va reconèixer que aquest pas «els pot facilitar moltes coses a nivell pràctic, com poder accedir a la Llacuna». «I tenir més pes davant d’algunes institucions o persones? Depèn de l’interlocutor que tinguem al davant», va precisar Escoda. 

Intensificació de la feina

A partir d’ara, tal com va ressaltar la futura presidenta d’Accció Feminista, l’agrupació es podrà «centrar més en la feina», ja que fins ara hi havia comissions com la de Qualitat Democràtica que estava preparant els estatuts que s’han d’aprovar just avui en assemblea. Pel que fa a la resta de grups de treball, Escoda va detallar que «l’àrea d’Educació està immersa en la preparació d’uns tallers d’igualtat dirigits a les escoles i que la de Laboral es troba una mica parada perquè hi ha hagut una reestructuració interna per poder treballar en el projecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació». Des de la seva fundació, ja han aconseguit aglutinar al voltant d’un centenar de persones.

PUBLICITAT
PUBLICITAT