PUBLICITAT

El SEP amenaça en portar les lleis laborals a Europa

El Sipaag també rebutja el text, que entén que va en contra dels treballadors

Per El Periòdic

David Garcia, del SEP, i Lluís Anguita, del Sipaag, durant la vaga dels funcionaris del passat mes de març.
David Garcia, del SEP, i Lluís Anguita, del Sipaag, durant la vaga dels funcionaris del passat mes de març. | Maricel Blanch

El Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) i el Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) van mostrar ahir el seu enuig per l’aprovació de les lleis laborals i sindicals presentades per DA. A través de dos comunicats separats, les dues agrupacions remarquen que, malgrat que el seu col·lectiu està format majoritàriament per funcionaris, se solidaritzen amb el sector privat en contra d’unes lleis que consideren que farà augmentar el «treball precari» i que limitarà «les condicions socials» dels treballadors. Tots dos sindicats també recorden en l’escrit que el Govern també vol aprovar aquesta legislatura la llei de la Funció Pública, amb la qual tampoc estan d’acord. 

Els dos col·lectius consideren que la normativa crearà més precarietat i limitarà les condicions socials


El més contundent va ser el col·lectiu de docents que amenaça fins i tot en portar les lleis laborals i sindicals a Europa en el marc de l’acord d’associació. «Pensem que els representants europeus així com han escoltat els neguits del sector empresarial, mitjançant una trobada amb la CEA, també han de poder escoltar als representants del sector dels treballadors i treballadores que són un element clau per l’avenç del país», argumentaven. 

Pitjors condicions


Per tots dos col·lectius, la nova legislació empitjorarà les condicions dels treballadors. Es tracta, segons el Sipaag, d’un «nou codi de relacions laborals que pretén perpetuar la injustícia i la desigualtat, amb una renovació del principi d’acomiadament lliure mitjançant la rebaixa de l’acomiadament per als empresaris, la continuïtat en aspectes antisocials que només augmenten la precarietat laboral, i l’absència de mesures efectives per combatre la bretxa salarial entre homes i dones, només per esmentar-ne alguns aspectes». En el mateix sentit s’expressava el SEP indicant que DA té un «pla estratègic per fer augmentar els marges de beneficis de les grans empreses, deixant a la classe treballadora (pública i privada) en pitjors condicions, alleugerint el cost de l’administració per poder baixar la càrrega impositiva de les grans fortunes, sense deixar de banda la necessitat de neutralitzar l’acció de pressió conjunta dels treballadors i els seus febles sindicats». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT