PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La gran afluència d’esquiadors omple l’aforament de Grandvalira

La neu portada en helicòpter i la generada pels canons ha atret els turistes d’altres estacions

Per Victoria Gómez Pérez

Esquiadors a Grandvalira en una imatge d'aquest dijous.
Esquiadors a Grandvalira en una imatge d'aquest dijous. | Grandvalira
Els clients que avui no tinguin comprat el forfet seran derivats a les pistes d’Ordino Arcalís

Feia anys que no passava, però avui Grandvalira ha tornat a penjar el cartell d’aforament complet a les seves taquilles. Fonts properes al domini van informar que a les 11.00 hores havien arribat a les estacions entre 9.000 i 10.000 persones, el què suposa el 60% del volum màxim considerat per mantenir la qualitat estàndard de l’estat de la neu així com de l’experiència als tres sectors oberts. Els responsables de Grandvalira van assegurar que els esquiadors que comptin amb forfet de temporada o els que tinguin reserves prèvies no es veuran afectats, però tant ahir com avui, no es posarà cap més forfet de dia a la venda ni a les taquilles de l’estació ni a través de la pàgina web. Encara no està confirmat si la mesura es mantindrà demà.

Les mateixes fonts també van considerar que la neu portada en helicòpter i diversos camions dimecres d’aquesta setmana –i que va servir per ampliar els 30 quilòmetres esquiables dels quals es disposava inicialment als 52 quilòmetres actuals– i la generada pels canons va fer que els esquiadors que pretenien anar a altres pistes del Pirineu català es decantessin per Grandvalira. La gran afluència de gent va obligar la Policia a tallar l’accés de vehicles a partir de l’entrada a Grau Roig per tal d’evitar aglomeracions.  

El president de l’associació de comerciants Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean-Jacques Carrié, es va mostrar sorprès i optimista pel gran nombre de turistes espanyols que aquests dies hi ha a la zona.

 

Ordino Arcalís, beneficiada

La principal beneficiada de l’aforament complet a Grandvalira va ser Ordino Arcalís, que durant el dia va rebre més de 2.500 persones. D’aquestes, una gran majoria van ser derivades de Grandvalira. «Això demostra les bones sinergies previstes des que Saetde és el màxim accionista de l’estació», van considerar fonts de Vallnord. Des del seu punt de vista, la unió afavoreix ambdós dominis, ja que mentre «uns poden oferir una bona alternativa als seus visitants habituals, els altres rebem més clientela». Des d’Ordino Arcalís esperen mantenir unes xifres semblants a les de la Puríssima de l’any passat, tot i que fins diumenge no es farà públic el balanç final.

 

Pal Arinsal

Pel que fa a Pal Arinsal, es manté el 54% de les pistes obertes i el 83% dels remuntadors en funcionament. Malgrat que ahir també hi va haver molta afluència de gent al llarg de tot el dia, les autoritats de l’estació no creuen que s’arribi a patir la saturació de Grandvalira, ja que els seus esquiadors estan «més repartits per diferents punts». Segons els responsables, la gent està «molt contenta» pel bon estat de la neu, i esperen que la tendència es mantingui durant tot el cap de setmana. 

 

Cues quilomètriques d’entrada i de sortida tot el dia a la frontera hispanoandorrana

Les cues quilomètriques de dijous a la frontera hispanoandorrana es van tornar a repetir ahir. L’Àrea de Mobilitat va informar que durant el matí es van arribar a acumular fins a 12 quilòmetres de retencions per entrar al país des de l’N-145 i l’N-260 i fins a 3,5 quilòmetres a l’entrada de Sant Julià. A la tarda, el trànsit dens es va acumular a partir de les 17.00 hores, coincidint amb la baixada de pistes, a la CG1 i a la CG2. A més, a la mateixa hora, una vessada d’oli d’un vehicle a la rotonda de la Comella va obligar els Bombers a tallar un carril a l’avinguda Tarragona i a la carretera de l’Obac en direcció sud. Fins passades les 21.00 hores no es va normalitzar la situació a la frontera.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT