PUBLICITAT

Katowice

Andorra defensa la feina per mitigar les emissions de gasos d'efecte hivernacle

En l’exposició també s’ha parlat de les accions relacionades amb els residus

Per El Periòdic

El director de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, i el tècnic de l’oficina Albert Gomà.
El director de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, i el tècnic de l’oficina Albert Gomà. | SFGA

Andorra ha defensat, aquest divendres, el seu segon informe d’actualització biennal sobre l’inventari d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i sobre les accions que s’estan duent a terme per mitigar-les, a la COP 24. Tal com han informat des de l'executiu, aquest informe es va sotmetre al secretariat del conveni marc de les Nacions Unides el mes d’agost del 2017, i ja va superar satisfactòriament l’anàlisi d’un grup d’experts tècnics.

En la presentació d’aquest divendres a Katowice (Polònia), la delegació (integrada pel director de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, i el tècnic de l’oficina Albert Gomà) ha exposat les mesures aplicades per mitigar les emissions de gasos d’efecte hivernacle. D’una banda, han detallat les accions que es duran a terme en matèria d’energia, especificades amb el pla sectorial d’infraestructures energètiques, que preveu reduir la dependència energètica de l’estranger gràcies, principalment, a les fonts d’energia d’origen renovable. A més, han explicat les mesures de foment de rehabilitació d’edificis per afavorir l’eficiència energètica, i el foment del vehicle elèctric amb el pla Engega. En l’exposició també s’ha parlat de les accions relacionades amb els residus, i en concret, amb la matèria orgànica.

El segment d’alt nivell de la COP 24 tindrà lloc els dies 11 i 12 de desembre i per la part andorrana hi participarà la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, que expressarà el compromís d’Andorra a favor de l’acció climàtica. El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, acompanyarà la ministra durant la participació a la conferència de les parts.

PUBLICITAT
PUBLICITAT