PUBLICITAT

Andorra la Vella

El retorn de Walker

El MoraBanc torna de l’aturada per les finestres FIBA i s’enfronta al València, un rival directe per la Copa

Per Miquel López-Egea

L'equip marxa a València, ahir.
L'equip marxa a València, ahir. | BCA

El MoraBanc torna a competir aquest cap de setmana després de l’aturada per les finestres FIBA. Ho farà a la Font de Sant Lluís contra el València Basket, un rival directe en la lluita per classificar-se per la Copa del Rei.

El partit arriba després d’una pausa en un moment en el qual el MoraBanc es trobava amb una dinàmica esplèndida. No obstant això, com a bona notícia, per fi, Ibon Navarro comptarà amb David Walker, que després d’una lesió que ha arrossegat durant tres mesos, està a punt per jugar, tot i que no al màxim nivell. Per tant, Ladontae Henton ja no forma part del MoraBanc perquè diumenge finalitzarà el seu contracte.
Així, l’equip del Principat es trobarà amb un rival que se situa just al darrere dels tricolor, amb cinc victòries i cinc derrotes i que només té una baixa, la de Joan Sastre. La Fonteta, a més, és una pista tradicionalment molt complicada pels andorrans, ja que mai han aconseguit emportar-se la victòria. De fet, a la darrera temporada, Fernando San Emeterio va aconseguir 42 punts de valoració i es va erigir com el gran temor del MoraBanc.

En aquest aspecte, l’entrenador tricolor, Ibon Navarro, va explicar ahir abans de marxar a València que no sap el que passarà després de les finestres FIBA: «L’experiència ens ha ensenyat que no hi ha cap patró i que res assegura que es pugui tornar igual». Malgrat això, va assegurar que «la gran notícia és que tots els jugadors han tornat bé de salut» i que «l’equip s’ha reenganxat amb la situació que estàvem i ara té ganes de competir i de fer un bon partit».

Pel que fa al rival, va reconèixer que esperen «la seva millor versió» perquè «aquesta aturada els ha pogut anar molt bé, els ha servit per recuperar a jugadors que necessitaven uns dies de descans i a jugadors que estaven a punt d’acabar els seus períodes recuperació de les lesions». «Ens trobarem un València millor del què va acabar», reiterava.

Així mateix, va comentar que «haurem d’esperar la millor versió d’ells pel que fa a joc col·lectiu» i que «l’equip té molt potencial amb jugadors que generen perill rebent pilotes sota la cistella». Per l’entrenador, cal destacar «la manera com es passen la pilota» i que tenen «tres, quatres o cinc perillosos, amb molta mobilitat, bon joc entre els pivots i amb capacitat de fer grans passades». «Crec que el rebot pot ser definitiu, és un dels millors equips de la lliga amb el rebot ofensiu i això segur que ens marcarà el joc, però el control de les pèrdues pot ser una de les claus», revelava.

Per la seva banda, el jugador tricolor John Shurna, que va militar a les files taronges, va remarcar que «la pausa ha estat bona per recuperar alguns jugadors» i que «ara es vol tornar a estar amb la mateixa forma que abans». En aquest aspecte, va coincidir amb Navarro i va destacar que «és un equip molt poderós a la pintura» i que «estem enfocats en aturar el seu rebot ofensiu, que és un dels millors de la Lliga Endesa». «Però quan juguem bé en defensa, és quan ho fem millor en atac, per això buscarem estar centrats en això», puntualitzava. «El València és un gran equip, té molt talent i els tinc respecte», sentenciava i afegia que «hi ha bons jugadors allà que encara conec, que són molt bons i grans persones».

«Consolidar la millora»

Per un altre costat, Jaume Ponsarnau, entrenador del València, va assegurar que el duel contra el MoraBanc «és una oportunitat per consolidar alguns aspectes que havien millorat abans de l’aturada».
Per altra banda, va destacar que «és un rival directe en la classificació per la Copa del Rei, sens dubte, un molt equip» i va indicar que han treballat «per aturar el pick and roll central de l’Andorra, que l’utilitzen més que els darrers equips contra els quals ens hem enfrontat i també per no ser tan previsibles en defensa». «Tot això ha de ser més una oportunitat que un drama», concloïa Ponsarnau.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT