El MoraBanc desapareix en una segona part pèssima (91-72)

El València Basket remunta 11 punts i enfonsa els tricolors en 15 minuts

Per Miquel López-Egea

David Walker debuta a la Lliga Endesa contra el València, avui.
David Walker debuta a la Lliga Endesa contra el València, avui. | ACB Photo / I. Ferrera

El MoraBanc ha perdut avui contra el València Basket a la Font de Sant Lluïs després d'haver permès una remuntada dels locals que els ha deixat absolutament derrotats en el tercer quart. Thomas i San Emeterio han estat els dos grans jugadors locals que han sabut aprofitar les badades tricolors.

El partit ha començat amb màxima igualtat, amb un triple de Shurna. En aquest aspecte, els andorrans han començat molt endollats, aconseguit set punts d'avantatge. Així mateix, David Walker també s'ha estrenat en competició oficial i ha regalat als tricolor un triple excepcional. En aquest primer temps, els triples han acompanyat i el València s'ha vist contra les cordes per remuntar.

Així, el resultat era de 18 a 22, mostrant una bona versió tricloor. En el segon quart, els andorrans han fet una defensa absolutament forta, mostrant un gran nivell i la bona dinàmica d'abans de la finestra FIBA mentre el València es veia neutralitzat pel joc dels del Principat.

En aquest sentit, durant tota aquesta primera part, els andorrans han liderat el partit, tot i que en els darrers minuts ha baixat l'efectivitat de l'equip, Walker, Diagne i Albicy han mostrat una solidesa que han mantingut fins als cinc primers de la segona part. Però tot i aquest fet, s'han pogut veure errors en defensa.

En el segon temps, el MoraBanc ha aconseguit marxar d'11 a l'electrònic i després, en un tres i no res, el València ha capgirat de manera radical el marcador amb un parcial de 22 a 2. De sobte, quan no estava previst, fent un magnífic joc, l'equip local ha fet un cop moral d'autoritat que ha deixat el conjunt tricolor absolutament fos: Thomas ha anotat de tres i després tot ha sortit malament.

Així, després de la desconnexió mental absoluta, el MoraBanc no ha sabut remuntar, sinó que ha anat a pitjor, sense atacar ni defensar, sense fer res, mostrant la pitjor versió del conjunt en els darrers minuts del partit, sense encert i perdent total el ritme. Inexplicable. Per tant, al final, les coses han anat totalment a pitjor i el València ha sabut augmentar l'avantatge. L'equip d'Ibon Navarro ja no ha pogut entrar en el partit, ha perdut pilotes i ha patit un desastre absolut, sense controlar el rebot, sense jugar, sense construir res i permetent tota mena de tirs als rivals.

Per tant, avui, l'equip ha passat del millor panorama possible (40 a 51) al pitjor, en uns 15 minuts d'escàndol on ha rebut un parcial de 51 a 21. Finalment, el resultat ha estat de 91 a 72. En valoració, les xifres han parlat per si soles: 113 a 51.

En aquest aspecte, Navarro ha explicat que "hi han hagut dos partits" i que "ells han pujat molt el nivell i no hem estat capaços de respondre". "Ens hem quedat descol·locats, no hem estat còmodes i en el darrer quart, hem estat desafortunats i hem abaixat els braços", ha destacat i ha afegit que "al final, no hem pogut competir". "No hem sabut reaccionar i amb això, se'ns ha escapat el partit i no hem estat preparats en aquest aspecte", ha reiterat. "Són coses que poden passar perquè ells tenen la capacitat de fer això, l'error ha estat no intentar-ho en el darrer quart", ha conclòs.