PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra entra al món de la moda

El Principat participa per primera vegada a la final del certàmen de bellesa World Top Model

Per El Periòdic

La representant andorrana amb el director de la World Top Model.
La representant andorrana amb el director de la World Top Model. | MARICEL BLANCH

Després de quatre mesos esperant, ahir va arribar el gran dia: Andorra va participar per primera vegada a la World Top Model, un dels certàmens mundials de bellesa més importants. Enguany, la final es va celebrar a Milà i fins allà es va desplaçar la representant del Principat, Paula Cristina Da Silva, nascuda fa 20 anys a Andorra la Vella. Malgrat la importància de l’esdeveniment, s’ho va prendre «més com un joc que com un concurs» i el seu objectiu era, simplement, passar-s’ho bé sent ella mateixa damunt la passarel·la. Segons va informar RTVA, Da Silva no va anar sola fins a Itàlia: va compartir l’experiència amb la semifinalista del càsting andorrà i finalment representant de la República Dominica, Marelín Cruz. «Cap endavant i, sigui el que sigui, espero viure una experiència molt maca», va dir Cruz moments abans d’agafar l’avió. 

 

Més que una cara maca

«No busquem només una cara maca. La guanyadora de la World Top Model també ha de tenir alguna cosa que transmetre damunt la passarel·la, ha de tenir ètica i intel·ligència», va explicar l’alma mater del concurs, Fiore Tondi, durant el càsting celebrat a Andorra el passat 5 d’octubre. I és que malgrat que pot semblar el típic certamen de bellesa no ho és. Si bé es va a la cerca del rostre més atractiu del planeta, el certamen pretén desvincular-se de tòpics de misses i lluitar contra la imatge estereotipada que les models són dones buides. «El nostre objectiu és oferir una oportunitat a totes les noies joves. La personalitat és molt important i intentem desenvolupar qualsevol altre tipus de talent que puguin tenir, com la dansa o la interpretació», va dir la caçatalents i directora de l’Acadèmia World Top Model a Itàlia, Dora Ildiko Kanizsa. Tant ella com Tondi van assegurar que ja no es busca a la top perfecta dels 90 sinó que es volen cobrir tots els cànons.

Al tancament d’aquesta edició, la final encara no s’havia celebrat i no va ser possible conèixer prèviament la guanyadora. El que sí que és segur és que aquesta comptarà amb, a més del millor físic, ètica professional, intel·ligència emocional, desimboltura i simpatia. A més, s’haurà endut 200.000 euros de premi i el més important per a ella: a partir d’avui mateix tindrà l’oportunitat de vestir les millors firmes de moda globals i representar-les durant un any, amb l’objectiu de consolidar-se en aquesta indústria.

La World Top Model se celebra de manera ininterrompuda des de fa 28 anys i hi participen 50 països dels cinc continents. Andorra suma així el país 51, introduint-se dins el panorama internacional de la moda i la bellesa. D’aquí van sortir grans mites com Claudia Schiffer, Valeria Mazza o Nina Moric. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT