PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

SDP treballa per fer llista a Andorra la Vella, Encamp, Ordino i Escaldes

Els progressistes descarten ser a Canillo, la Massana i Sant Julià

Per Lídia Raventós

Roig i Bartumeu en una roda de premsa.
Roig i Bartumeu en una roda de premsa. | ALEX LARA

Amb el cap de llista escollit –Josep Roig liderarà el projecte nacional–, progressistes-SDP ja treballa en la formació de llistes a les parròquies per a les properes eleccions generals que seran, com a molt tard, la primera setmana d’abril. En concret, està movent fils en quatre territoris: Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp i Ordino. Descarta, doncs, Canillo, la Massana i Sant Julià. La idea és tenir les llistes confeccionades a mitjans de gener. 

En el cas lauredià, els progressistes ja tenien clar que no farien llista parroquial per ser coherents amb el seu paper en les darreres eleccions comunals. Cal recordar que Roig és actualment conseller comunal a Sant Julià de Lòria per Laurèdia en Comú, una formació que aglutina diferents sensibilitats i que va aconseguir treure del poder Unió Laurediana. Des d’SDP es considerava, doncs, que no seria coherent fer ara una llista en paral·lel. D’altra banda, i després que la idea de fer una plataforma conjunta amb L’A-PS-SDP proposada per Jaume Bartumeu no només no tirés endavant sinó que acabés amb una aliança L’A-PS, els progressistes descarten fer pactes amb altres formacions. Malgrat això, sembla més que probable que el proper Consell General estarà més fraccionat que l’actual i que, per tant, caldran aliances a posteriori. 


El programa

A l’espera que Roig faci oficial la seva candidatura en el proper consell nacional del partit previst per el dia 15 de desembre, els progressistes ja han començat a treballar en el programa electoral. Dimecres passat els militants es van reunir per començar a debatre els principals punts del seu projecte nacional. 

El projecte es presenta sota els ítems «progressista, social i europeu» i inclou propostes com «un sistema electoral més representatiu amb una llista nacional de 28 consellers», una Andorra «que ofereixi una millor qualitat de vida», «amb més igualtat econòmica i social» i «compromesa amb els drets de les persones». 

El programa és una clara aposta per Europa «per reforçar l’economia productiva», «perquè els empresaris autònoms i treballadors puguin accedir al mercat únic europeu amb condicions favorables», «perquè els joves puguin estudiar i treballar en tot l’espai de la UE en igualtat de condicions» i «per afavorr l’arribada de més inversions estrangeres».  

 

Les candidatures

Actualment totes les formacions que avui tenen representació al Consell General ja tenen designat el seu candidat a cap de Govern. Xavier Espot per DA, Pere López pel PS, Jordi Gallardo per L’A, Josep Pintat per UL-ILM i Josep Roig per SDP. De moment, l’única formació que s’espera que pugui tenir presència a totes les parròquies és la dels demòcrates, mentre que PS i L’A segueixen treballant en el pacte a les parroquials (a Andorra la Vella, Encamp i Escaldes ja han oficialitzat que aniran junts) i en llistes en solitari en territoris com Ordino i Canillo. Per part del grup liderat per Pintat, hi ha converses en diverses parròquies, amb un suport clar a Sant Julià i una part de la Massana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT