PUBLICITAT

Lleida

L’ocupació del Pirineu de Lleida es fixa en el 75%

La Val d’Aran pateix cancel·lacions per «por» a la manca de neu

Per El Periòdic

Vista general de Vielha.
Vista general de Vielha. | EL PERIÒDIC

El Pirineu de Lleida ha registrat una ocupació del 75% pel pont de la Puríssima. Unes dades que segons el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, són «bones» perquè superen en cinc punts les previsions. Alegre va explicarque ha estat un pont de «comportament desigual», ja que s’han produït cancel·lacions a la Val d’Aran per «por» a la manca de neu. Pel que fa a l’ocupació hotelera, es va situar per sobre del 70 % de mitjana mentre que el turisme rural i les segones residències van assolir pràcticament la plena ocupació en el conjunt de les comarques del Pirineu de Lleida. Pel que fa als forfets venuts, es van xifrar en 55.000 des de principis de la setmana passada. Alegre va explicar que alguns turistes van optar per fer «activitats de natura» com la visita al Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici, fet que va generar algunes cues als accessos.
 

La mitjana d’ocupació en aquests 4 dies de pont es va situar al voltant del 75%, cinc punts per sobre de les previsions, entre les diferents modalitats d’allotjament turístic, tot i que en moltes comarques del Pirineu va ser entre el 90 i el 95% de mitjana els dos dies centrals d’aquest cap de setmana llarg. Segons Alegre, les xifres van ser millors del que esperaven tot i que va assegurar que haurien «pogut arribar al 80% si no s’haguessin produït algunes cancel·lacions a l’Aran per la manca de suficient neu». Pel que fa a la zona de Mig Aran, l’ocupació en els establiments d’hoteleria va rondar el 60 i el 65%. Alegre també va destacar que a la Vall de Boí a l’Alta Ribagorça i al Pallars Sobirà, el Solsonès, a l’Alt Urgell i la Cerdanya lsí que «es van assolit bones xifres». Per sectors, l’ocupació hotelera es va situar per sobre del 70% de mitjana entre el 6 i el 9 de desembre, arribant al 90 i el 95% el divendres i el dissabte en diferents zones del Pirineu de Lleida amb oferta de neu, a excepció de la Val d’Aran.

També van tenir èxit l’oferta relacionada amb el patrimoni cultural, , les rutes turístiques i les propostes gastronòmiques. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT