PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Carabaña acaba 52è tot i el mal temps de l’Europeu

L’atleta andorrà no supera a Tilburg la 43a posició de l’any passat

Per Miquel López-Egea

Nahuel Carabaña, ahir.
Nahuel Carabaña, ahir. | FAA

L’atleta andorrà de 19 anys, Nahuel Carabaña, no va poder millorar ahir el 43è lloc aconseguit l’any passat al Campionat Europeu de Cross-Country i al final, va acabar ahir en 52a posició d’un total de 96 participants. En aquesta prova, que es disputava a Tilburg, Holanda, l’atleta va marcar un crono de 19.26 en un circuit de 6.300 metres.

«Les sensacions han estat molt bones, igual que l’any passat, i hem fet un temps semblant», va explicar el tècnic de la Federació Andorrana d’Atletisme, Kevin Poulet. «Les condicions de cros eren molt diferent, perquè hem tingut pluja, vent, fang i en general, unes condicions climatològiques molt adverses i un circuit molt complicat», aclaria.

D’aquesta manera, va especificar que «l’any passat va ser un circuit pla, per gespa, on es podia córrer molt de pressa i sempre al mateix ritme mentre que aquest any sempre ha estat molt complicat perquè hi havia molts girs de 90, 100 o 180 graus que trencaven el ritme, a més d’obstacles com troncs».

Per tant, Carabaña no va poder agafar el ritme durant més de 300 metres i això va provocar que no es trobés del tot còmode en el circuit. «Fent el mateix, amb el circuit que era i amb totes aquestes inclemències en contra, fer un lloc 52 és un molt bon resultat», assegurava Poulet.

Per tant, aquesta prova ha servit a l’atleta andorrà com a preparació dels dos grans objectius de la temporada, primer de tot, els Jocs dels Petits Estats de Montenegro i després l’Europeu sub-23. «El cros és una competició per encarar millor aquestes competicions, ara toca seguir entrenant», reiterava.

Per altra banda, va recordar que aquesta ha estat «la darrera cursa júnior» i que l’any que ve, «ens haurem d’enfrontar a sub-21 i a sèniors, però ho agafem amb il·lusió». Pel que fa al futur, va explicar que el 31 de desembre correrà la Cursa dels Nassos de 10 quilòmetres i després farà més crosos i alguna prova de pista coberta. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT