PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les piscines d'Escaldes reobriran el 7 de gener

Les obres han durat 14 mesos i han suposat una inversió al voltant dels 2 milions d'euros

Per El Periòdic

Obres a les piscines d'Escaldes-Engordany.
Obres a les piscines d'Escaldes-Engordany. | Sergi Pérez

 

La reobertura de les piscines i el gimnàs comunal d'Escaldes-Engordany serà una realitat el pròxim 7 de gener. Així ho ha confirmat el conseller d'Esports i d'Informàtica, Jordi Vilanova, en el consell de comú que ha tingut lloc aquest dilluns. D'aquesta manera es posarà fi a catorze mesos d'obres i a una inversió al voltant dels 2 milions d'euros. Aquesta adequació, que en principi havia de ser una "reforma senzilla", s'ha convertit en un canvi integral, tant pel que fa a les instal·lacions com a l'equipament esportiu, amb l'objectiu d'augmentar l'eficiència energètica reduint-ne els consums i millorant l'oferta i la qualitat del servei.

Les instal·lacions, per tant, s'han modificat amb la incorporació d'un nou sostre d'aïllament tèrmic, una nova il·luminació led que permetrà un estalvi del 75% i una nova caldera més avançada que proporcionarà una disminució del 25% en el consum del gasoil.

En aquest sentit i pensant que el 70% dels usuaris són principalment escolars, Vilanova ha confirmat la creació de dos vestidors exclusius diferenciats per gènere i un vestidor mixt, pensat per als infants que venen acompanyats per un familiar que no és el mateix que els ve a recollir. A més, tant els d'homes com els de les dones també s'han ampliat gràcies a l'eliminació dels jacuzzis, que seran substituïts per dutxes escoceses. Per tant, la reforma no contribueix només en el vessant esportiu, sinó també en el social i educatiu. Les taquilles també són un altre element que s'ha millorat.

Pel que fa als equipaments esportius, Vilanova ha informat de l'ampliació del gimnàs, així com la previsió d'augmentar l'espai de les dues sales d'activitats. Altres aspectes que contribuiran a la millora del funcionament serà el monitoratge de totes les instal·lacions que permetrà saber en tot moment quants usuaris hi ha.

D'altra banda, el conseller ha informat sobre les noves tarifes que es podran adquirir des del moment de la reobertura. S'han definit, per tant, quatre noves ofertes d'abonament. D'una banda, s'ha creat un abonament aquàtic, un altre que hi inclou aquest més l'accés al gimnàs, un tercer que engloba l'aquàtic més classes dirigides i un últim que es defineix com abonament complet. Qui contracti aquest últim, gaudirà d'un descompte del 10% en la quota. Les matrícules per a tothom que s'hi vulgui inscriure seran gratuïtes fins l'abril.

Entre els pròxims dies 2 i 5 de gener es duran a terme unes jornades de portes obertes entre les 16 i les 22 hores.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT