PUBLICITAT

Andorra la Vella

Grandvalira rep 34.815 esquiadors durant el pont

Divendres va ser el dia de màxima afluència a pistes amb 10.919 usuaris

Per El Periòdic

Pistes del Pas de la Casa durant el pont.
Pistes del Pas de la Casa durant el pont. | Grandvalira

 

Grandvalira ha tancat el pont de la Constitució espanyola i la Puríssima amb un total de 34.815 esquiadors, és a dir, 6.963 de mitjana per dia, entre el 5 i el 9 de desembre. Tal com informen des de l’estació, el divendres 7 va ser el dia de màxima afluència a pistes amb 10.919 esquiadors, fet que els va obligar a penjar el cartell de complet per motius de seguretat, tal com ja es va informar. Cal recordar que respecte a l'any passat la xifra és molt inferior, ja que llavors es va tancar el pont amb prop de 60.000 esquiadors.

Des de Grandvalira han posat en relleu que malgrat les condicions meteorològiques adverses arran de l’episodi anticiclònic, el balanç que es fa del pont és positiu. I és que fan èmfasi en el fet que els 54 quilòmetres de pistes obertes han fet que hagi estat el domini amb l’oferta esquiable més àmplia del sud d’Europa. Així, destaquen que el personal ha treballat de manera intensa (l’equip de màquines ha acumulat fins a 460 hores de feina) per tal d’oferir les millors condicions als seus clients. Gràcies a aquestes tasques, Grandvalira ha pogut obrir i connectar per pista els sectors de Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp. 

Així ho ha destacat el director de Grandvalira-Nevasa, Alfonso Torreño, en declaracions de balanç del pont: “El gran treball dels equips tècnics ha permès superar les expectatives inicials; s'ha realitzat un esforç humà, logístic i econòmic important per poder garantir la pràctica de l'esquí durant el pont”. Torreño ha afegit que “malgrat comptar amb una climatologia poc favorable, el domini tanca un pont de manera satisfactòria”. A banda dels mercats de proximitat, des de l’estació també han rebut aquests dies persones que venien d'altres punts com Madrid, València i el País Basc. 

Durant el pont també han arrencat nombroses activitats d’aventura com el múixing, les motos de neu i les raquetes així com gran part de l’oferta de restauració dels sectors oberts. Per la seva part, El Mon(t) Màgic Family Park del sector Canillo, també ha proposat, durant el pont, activitats per a tota la família com a complement a l’oferta d’esquí: tirolina, 'tubbing', 'bigairbag', cotxes elèctrics, inflables, tir amb arc i el circuit Fornatura. L’Abarset, al sector el Tarter, també ha estrenat la temporada d’'après-ski'.

Un cop passat el pont es mantenen oberts i connectats per pista els sectors de Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp amb un total de 52 quilòmetres esquiables. Les previsions meteorològiques indiquen que aquesta setmana les temperatures baixaran i s’espera millorar les condicions de les pistes. Així, l’equip tècnic està treballant per afavorir l’obertura dels altres sectors de Grandvalira properament.

D’altra banda, a causa de l’obertura parcial de Grandvalira, s'han revisat les tarifes i el preu del forfet de dia és de 40 euros per adult i júnior i 25 euros per infant amb la compra a taquilles, fins a nou avís.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT