PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Prohibició «dura» del trànsit de bicicletes i patinets per Vivand

S’autoritza el pas dels veïns, clients d’hotels o taxis en cas d’urgència sempre que se sol·liciti prèviament

Per Meritxell Prat

Vianants passegen per Vivand.
Vianants passegen per Vivand. | MARICEL BLANCH

El Comú d’Escaldes-Engordany va aprovar ahir l’Ordinació reguladora de l’accés de vehicles rodats a la zona de Vivand. La normativa prohibeix l’accés de qualsevol classe de vehicle a l’avinguda Carlemany, entre el carrer de la Unió i l’avinguda de les Escoles, fent palesa la voluntat d’aportar la màxima seguretat en una zona exclusiva per a vianants. Per aquest motiu, «s’introdueix la prohibició d’accés no només de vehicles de motor, com els entenem tradicionalment, sinó també tots aquells aparells guiats, o no, per l’ésser humà, dotats, o no, de mitjans de propulsió mecànica propis i independents de l’exterior, que permeten fer desplaçaments d’un lloc a l’altre», va explicar el conseller d’Aparcaments i Administració, Esteve Vidal. Igualment, s’hi inclouen tots els vehicles d’una, dues o quatre rodes, així com els patins i monopatins.


En aquest sentit, la cònsol major, Trini Marín, va admetre que «tenim molta problemàtica amb les bicicletes, monopatins i patinets perquè van a una velocitat exagerada i per tant no serem tolerants, serem durs», va deixar clar en relació a l’aplicació de l’ordinació. Així, també es dona resposta i posa ordre davant de la proliferació de certs vehicles de mobilitat personal com són els patinets elèctrics.

Autorització 

La nova regulació, però, permet l’accés de vehicles rodats unipersonals adaptats per a persones amb mobilitat reduïda a més d’una sèrie de vehicles autoritzats. En aquest darrer cas s’hi inclouen els vehicles conduïts per persones que resideixen a la zona, per comerciants o autònoms titulars d’una activitat autoritzada a l’avinguda en casos excepcionals i amb autorització prèvia; els vehicles conduïts pels ocupants de places de garatge radicades a la zona que podran registrar les seves matrícules perquè el sistema de vigilància els pugui identificar sense problemes; els vehicles que facin obres sempre que tingui una autorització del comú; els vehicles dels clients dels hotels; els vehicles que accedeixen a les farmàcies de guàrdia en horari de guàrdia i els taxis només en cas d’urgència i prèvia comunicació al servei de Circulació. En tots els casos s’ha establert un règim d’horaris per accedir a l’avinguda i un temps de parada. A més, només podran circular com a màxim a 10 quilòmetres per hora.


El conseller liberal, Marc Magallón, va celebrar l’aprovació d’aquesta ordinació però va demanar certa tolerància durant els primers mesos. Una tolerància que Marín va recordar que ja s’ha tingut els darrers cinc anys, des del tancament al trànsit de l’avinguda, però que continuarà. De la seva banda, la consellera del PS, Cèlia Vendrell, es va abstenir perquè entén que l’ordinació no contempla que coneguts o familiars de persones amb mobilitat reduïda puguin entrar amb els seus vehicles per deixar-les o anar-les a buscar i per això va demanar deixar la votació per un altre dia. Des de la majoria es va rebutjar la proposta i es va assegurar que aquestes situacions ja es tindran presents. A més, es va remarcar que en cas que es detectin mancances més endavant, sempre es podrà modificar l’ordinació.


En relació a Vivand també es va aprovar l’ordinació sobre instal·lació de terrasses, que les homogeneïtzarà amb les de la capital. 

Les piscines reobriran el 7 de gener

El conseller d’Esports, Jordi Vilanova, va anunciar ahir que les piscines d’Escaldes reobriran el dia 7 de gener després de les obres que s’han dut a termes a les instal·lacions. El comú ha organitzat unes jornades de portes obertes del 2 al 5 de gener i promocions com la matrícula gratuïta fins el 30 d’abril. A més, ahir es van donar a conèixer els nous abonaments que s’oferiran, amb els quals es busca que l’usuari només pagui per allò que realment utilitza: un abonament aquàtic, un d’aquàtic amb accés al gimnàs, aquàtic amb classes dirigides o el complet.

Estudi de possibilitats per substituir la mútua

La cònsol major va explicar ahir, donant resposta a una pregunta de la consellera Vendrell, que el comú ha decidit assumir, de moment, la cobertura complementària a la CASS en casos de baixes per accidents laborals per als urbans. La decisió s’ha pres després que el TC anul·lés definitivament la mútua que s’havia creat per donar aquesta cobertura. Amb tot, Marín va assenyalar que alhora s’estudiarà què es fa més endavant, si ho segueix assumint el comú o si es contracta una pòlissa externa. En tot cas, a partir de llavors la cobertura serà per a tots els treballadors.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT