PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El comú aprova un pressupost de 31 milions amb 9,5 per a inversió

Una de les obres més destacades serà el nou pàrquing de la part alta

Per Meritxell Prat

Comparativa entre el pressupost del 2018 i el del 2019
Comparativa entre el pressupost del 2018 i el del 2019 | Foto: Tony Lara / Font: Comú d\'Escaldes-Engordany

El ple del Comú d’Escaldes va aprovar ahir amb el vot en contra del PS i l’abstenció d’L’A, el pressupost per al 2019. Els comptes ascendeixen a 31 milions d’euros, el que representa un increment del 4,6% en relació al del 2018. La cònsol va defensar que es tracta d’un pressupost «confeccionat amb sentit comú i tocant de peus a terra» i que en cap cas «hipoteca el proper mandat».
En el capítol d’inversions s’han previst quasi 9,5 milions d’euros (el 30% del pressupost) i segons va destacar la consellera de Finances, Núria Gómez, hi ha dues partides especialment rellevants. D’una banda, dos milions que han de servir per començar a tirar endavant l’aparcament de la part alta, que tindrà unes 600 places. En aquest sentit, Marín va admetre retard en el projecte per les dificultats administratives. Amb tot, es confia que en pocs mesos es puguin enderrocar els edificis actuals per començar els treballs. D’altra banda, s’han previst 1,6 milions per poder tirar endavant la construcció de les sales de vetlla al nou tanatori. Jutament ahir es va aprovar el compromís de despesa perquè el Govern pugui tirar endavant l’adjudicació.


Altres partides rellevants són una de 500.000 euros per adequar dos nous aparcaments, un a l’inici de la carretera d’Engolasters i l’altre al pont de la Plana, 400.000 euros per instal·lar unes escales mecàniques al carrer Peces Caldes, un milió d’euros per reformar la plaça de les Pubilles i 500.000 euros per al sistema de seguretat de l’avinguda Carlemany.


Gómez també va remarcar la rebaixa de l’endeutament, ja que s’espera tancar el 2019 per sota dels 17 milions d’euros, que suposarà una reducció del 50% en relació als 34,7 milions que hi havia el 2012. «Deixarem unes finances més sanejades per a la propera corporació», va destacar la consellera de Finances.


Amb tot, des de l’oposició es va criticar que no s’hagin tirat endavant les obres de la separativa d’aigües de l’avinguda Fiter i Rossell. Vendrell va acusar la majoria de no tenir cura del medi ambient. El cònsol menor, Marc Calvet, va explicar que s’ha aturat el projecte per les dificultats tècniques. De fet, el vot contrari al pressupost Vendrell el va sustentar en aquest projecte a més del fet que no es contempli una ampliació de capital a Capesa ni cap partida per fer millores a Caldea. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT