PUBLICITAT

Andorra la Vella

Primera oportunitat del MoraBanc per assolir definitivament el Top16

Els del Principat viatgen a Alemanya per rematar la bona feina feta a la competició europea

Per Miquel López-Egea

El MoraBanc entrena abans de marxar a Alemanya, ahir.
El MoraBanc entrena abans de marxar a Alemanya, ahir. | BCA

El MoraBanc Andorra té avui un partit vital per assolir –ara ja sí i de manera definitiva– el Top16 de l’Eurocup. Per tant, avui, a les 18.30 hores, amb una victòria contra el Ratiopharm Ulm o perdent de menys de vuit punts, els tricolor poden afegir un altre bon capítol en la trajectòria del club en aquests dos partits pròxims de la competició europea. A més a més, el MoraBanc també es podria classificar si l’Estrella Roja de Belgrad o el Galatasaray perden els seus respectius compromisos del grup.

No obstant això, els alemanys estan obligats a vèncer perquè una derrota els condemnaria a abandonar la competició, i en canvi, una victòria els donaria molta vida. Per tant, tot pot ser. Per aquest motiu, els jugadors locals aprofitaran el seu físic i totes les seves qualitats individuals per superar de totes les maneres possibles a l’equip d’Ibon Navarro que, a més, arriba amb un dur cop moral, després de perdre contra el València Basket el dissabte passat a La Fontenta, després de jugar una segona part molt pèssima.
En aquesta línia, l’entrenador del MoraBanc, Ibon Navarro, va explicar ahir que, el partit contra l’Ulm, «es produeix en una competició diferent de la Lliga Endesa» i que «de la mateixa manera que quan guanyem, intentem oblidar-nos de la manera més ràpida de la victòria, quan perdem, afortunadament, fem el mateix».
«Serà un partit complicat, és un matx molt important i molt dur, pels dos equips», manifestava, «Ulm és un equip molt atlètic format per jugadors molt físics que a casa sempre donen un extra, i si volem guanyar haurem de posar un extra nosaltres també d’energia», indicava i afegia que els alemanys tenen jugadors «amb molta fortalesa física a totes les línies». «Els interiors s’obren i tiren des de fora, van fer un partit excel·lent en lliga el passat dissabte i, per tant, hem de ser intel·ligents i jugar amb l’energia que juguen ells si volem guanyar el partit», opinava.

Així, Navarro va aprofitar per fer autocrítica i per analitzar la derrota contra el València i va assumir que «hem d’aprendre de les coses que van fallar, sobretot en balanç defensiu». Pel que fa al paper dels jugadors, va voler recordar que «Moussa Diagne no va estar fi durant el partit», ja que, cada cop que s’asseia a la banqueta, havia de marxar als vestidors per problemes gastrointestinals. «Es van ajuntar moltes coses, però no pretenem que cadascú ens ajudi amb el que no és» perquè «cada jugador és diferent» i «l’aspecte més bo de l’equip és que tenim diversos registres en funció del que ens trobem a la pista».

Seguint en aquesta línia, Navarro també va voler explicar que «s’han de fer bons tirs», que no es va fer un bon balanç defensiu i sobretot, «que no jugàvem contra qualsevol equip». «Són els més ràpids de la lliga, sabíem que podia passar i va passar», recordava i constatava que, «al marge d’una baixada d’energia que vam partir, vam tenir una aturada mental» que «no ens va permetre enganxar-nos al partit». «Hem d’analitzar i aprendre, però aquest fet es va produir també contra el Montakit Fuenlabrada», però, en aquell cas, «ens vam poder reenganxar, la diferència és el rival».

«Hi ha moments en el qual l’equip sap mantenir la calma tot i els problemes, i hem de tornar a recuperar això», reclamava. A més, va asseverar que «ens va faltar un poc d’espurna després de l’aturada, hi va haver dos partits, un fins al 24 i un altre a partir d’allà». «En general, els darrers 20 minuts van ser de molt poca energia en les dues parts del camp», concloïa. 

Walker, millorant

David Walker, per la seva part, va explicar ahir que «fa dues setmanes que estic entrenant amb l’equip i no paro de millorar», encara que «el turmell em fa una mica de mal quan salto». «És un procés lent però de mica en mica m’apropo al 100% del meu estat físic», recordava. Així mateix, respecte al partit d’avui, va comentar que «si tenim bona energia, i juguem dur, defensem bé i som un equip competitiu». «Hem d’estar junts i si ho fem, tindrem possibilitats de guanyar el partit perquè sabem que ens donaria la classificació per a la següent ronda», sentenciava.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT