PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bòsnia, reina de la bellesa mundial

Andorra no guanya la World Top Model, però podria acollir la final de l’any que ve

Per El Periòdic

Tondi amb la guanyadora bòsnia, Adna Zrno.
Tondi amb la guanyadora bòsnia, Adna Zrno. | El Periòdic

La ciutat italiana de Milà va acollir diumenge al vespre la final de la World Top Model, un dels certàmens de referència de la bellesa mundial. Andorra hi va participar per primera vegada amb Paula Cristina Da Silva al capdavant, malgrat que no va poder superar les darreres proves. La jove de 20 anys, originària d’Andorra la Vella, abans de desfilar, sabia que tenia una oportunitat única per viure una gran experiència i s’ho va prendre «més com un joc que com un concurs» i el seu objectiu era, simplement, passar-s’ho bé sent ella mateixa damunt la passarel·la. 

Qui tampoc va guanyar va ser Marelín Cruz, resident a Andorra però amb nacionalitat dominicana i que representava el país del Carib. Lluny de frustrar-se, ella també va viatjar a Itàlia per viure «una experiència molt maca» i «seguir endavant» fos quin fos el resultat.Finalment, i després de la desfilada d’una cinquantena de models d’arreu del món, qui es va endur el premi valorat en 200.000 euros va ser la representant de Bòsnia i Herzegovina, la jove de 17 anys Adna Zrno.

Tot i no endur-se la victòria, tant a Da Silva com a Cruz, ja se’ls hi han obert les portes de la indústria i podran convertir-se en alumnes privilegiades de l’escola World Top Model. Allà, a més de desfilar, aprendran altres valors i ètica per aconseguir triomfar dins l’exigent món de la moda. Andorra podria acollir la final de la World Top Model de l’any que ve.

Més que una cara maca

«No busquem només una cara maca. La guanyadora de la World Top Model també ha de tenir alguna cosa que transmetre damunt la passarel·la, ha de tenir ètica i intel·ligència», va explicar l’alma mater del concurs, Fiore Tondi, durant el càsting celebrat a Andorra el passat 5 d’octubre. I és que malgrat que pot semblar el típic certamen de bellesa no ho és. Si bé es va a la cerca del rostre més atractiu del planeta, el certamen pretén desvincular-se de tòpics de misses i lluitar contra la imatge estereotipada que les models són dones buides. 

«El nostre objectiu és oferir una oportunitat a totes les noies joves. La personalitat és molt important i intentem desenvolupar qualsevol altre tipus de talent que puguin tenir, com la dansa o la interpretació», va dir la caçatalents i directora de l’Acadèmia World Top Model a Itàlia, Dora Ildiko Kanizsa. Tant ella com Tondi van assegurar que ja no es busca a la top perfecta dels 90 sinó que es volen cobrir tots els cànons.

La World Top Model se celebra de manera ininterrompuda des de fa 28 anys i hi participen 50 països dels cinc continents. Andorra suma així el país 51, introduint-se dins el panorama internacional de la moda i la bellesa. D’aquí van sortir grans mites com Claudia Schiffer, Valeria Mazza o Nina Moric.

PUBLICITAT
PUBLICITAT