PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Circuit memorial dels Pastorets

La 25a edició promet ser especial i combinarà aspectes tradicionals amb moltes novetats

Per Victoria Gómez Pérez

Un dels plafons que es podran veure repartits per Sant Julià de Lòria.
Un dels plafons que es podran veure repartits per Sant Julià de Lòria. | M.P.

La celebració del quart de segle dels Pastorets de Sant Julià ve carregada de novetats. D’una banda, el dia 22 s’inaugurarà una exposició fotogràfica que recull els millors moments de les 24 edicions anteriors i que s’estendrà per diferents racons de la parròquia amb l’objectiu «d’ocupar els carrers amb cultura». «Seran 12 plafons de quatre cares que explicaran la història a través de les imatges», va avançar ahir el conseller de Cultura, Josep Roig. L’últim plafó donarà a conèixer les xifres més importants de totes les representacions celebrades fins ara, com «les 13 escenografies diferents, la participació de 900 personatges, els 31.932 espectadors i els 2.400 col·laboradors en un total de 109 funcions», va detallar el conseller. Tot plegat pretén acostar la tradició a la gent i emocionar els «fidels» que des del Nadal de 1993 han seguit els Pastorets lauredians. 

L’exposició tindrà inici i final al Centre Cultural i de Congressos.

 

Picada d’ullet a la parròquia

Una altra prova que aquest any serà especial és que en el càsting s’hi van presentar 20 persones més que en l’última edició, el què demostra la consolidació i l’èxit de l’obra. 

A més, com a novetat, s’introduirà la figura de Folch i Torres acompanyada d’una nena que, en una picada d’ullet a la parròquia, es dirà Júlia i serà el fil conductor de tota la història. «Mantenim l’essència del que han estat sempre els Pastorets, amb personatges entranyables i plens de records, però amb un toc original», va assegurar el director de l’obra, Juanma Casero. El recorregut tradicional variarà una mica i s’introduiran noves ubicacions, però sempre amb música en directe de fons «amb les cançons populars que tothom coneix». 

L’ajudant de direcció, Irina Robles, va assenyalar que el vestuari també és un aspecte fonamental i «molt especial» de la nova edició. «Recuperarem peces de roba i material que s’ha utilitzat anteriorment i que de ben segur emocionarà la gent que hagi vingut cada any», va augurar.

La representació es podrà veure en quatre sessions el 26 i 29 de desembre i el 4 i 6 de gener i el dia 22 es farà una «foto de família» amb tots els actors que han participat al llarg d’aquests 25 anys. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT