PUBLICITAT

Lleida

Ara Lleida presenta el seu Pla pel Pirineu

Recull més de 100 actuacions destinades a promocionar el turisme

Per El Periòdic

El Patronat de Turisme.
El Patronat de Turisme. | RÀDIOSEU

El Patronat de Turisme va organitzar una reunió, celebrada ahir a la Diputació de Lleida, amb els tècnics de turisme dels consells comarcals del Pirineu i les Terres de Lleida per tractar del Pla d’Accions 2019 de la marca Ara Lleida. L’acte va comptar amb la participació del director del Patronat, Juli Alegre.
El pla recull més d’un centenar d’actuacions destinades a promocionar l’oferta de turisme de la demarcació, incidint en els productes de natura, turisme actiu, cultura, gastronomia i enoturisme. Igualment, el document inclou actuacions per reforçar la internacionalització amb campanyes de relacions públiques en mercats estrangers i la millora de la comunicació. L’oferta vinculada amb la cultura i el patrimoni mantindrà per segon any consecutiu un protagonisme especial amb motiu de la declaració de l’Any Europeu de Patrimoni Cultural. 

 

Bona evolució

Alegre va expressar la seva satisfacció pel comportament turístic de la demarcació de Lleida durant aquest l’estiu, així com també per l’evolució que està tenint el sector turístic durant els 10 primers mesos d’enguany en relació amb l’any 2017. De gener a octubre de 2018 hiva haver un increment del turisme en relació amb el mateix període de l’any anterior. De gener a octubre d’enguany el nombre de viatgers va créixer pràcticament un 4 per cent en relació amb el 2017. Les pernoctacions en les diferents modalitats d’allotjament turístic es van incrementar quasi en un tres per cent en el conjunt de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida.

D’altra banda, el turisme estranger continua creixent. El turisme internacional va augmentar un 12% pel que fa al nombre de viatgers i un 7,5% més en pernoctacions. Cal recordar que l’any 2017 va ser el millor any de la història quant a nombre de viatgers i el volum de pernoctacions es va situar en un nivell molt similar al registrat el 2006 (un 2,3% menys). El 2006 és considerat el millor any de la història en aquest àmbit, segons l’enquesta definitiva d’ocupació turística de l’INE relativa a dades de viatgers i pernoctacions a les demarcacions de Lleida, va informar Ràdio Seu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT