PUBLICITAT

Andorra la Vella

Compte enrere per una 14a edició de les GSeries amb grans canvis

Aquesta temporada tindrà més categories, més dies i un nou edifici que ampliarà els boxes

Per Anna Ribas

Bercianos, Mas i Llovera durant la presentació d’ahir.
Bercianos, Mas i Llovera durant la presentació d’ahir. | A.R.

Canvis. Aquesta és la paraula clau de la nova temporada de les Crèdit Andorrà GSeries. La 14a edició presenta noves categories, més dies de competició i un edifici nou que permetrà ampliar el nombre de boxes. Àlex Bercianos, responsable d’organització de les GSeries i director del Circuit d’Andorra - Pas de la Casa, va explicar que volien «donar un impuls, fer una revolució» pel que fa a la competició. Per això, es passa de les dues categories tradicionals, GS i GS2, a tenir-ne cinc. Es recupera la modalitat de dues rodes motrius per tal que «aquesta base de pilots andorrans que tenen un pressupost més limitat torni a córrer a casa nostra», exposava. 

D’altra banda, també s’inclourà la categoria side by side i el car cross. «Estem convençuts que funcionaran molt bé. Són vehicles que tenen un recorregut i una trajectòria llarguíssima als països veïns i creiem que és el moment d’explorar com pot funcionar a Andorra», va afirmar Bercianos. L’augment del nombre de categories provoca que s’ampliï els dies de competició: començarà dissabte a les 9.00 hores i acabarà al voltant de les 16.00 de diumenge. A més, s’espera més participació.

«Les GSeries compten amb una repercussió important tant al nostre país com a l’exterior. La neu és un dels pilars i motors de l’economia d’Andorra i el campionat de velocitat sobre gel és una iniciativa que ajuda al país a posicionar-se internacionalment», va assegurar Joan R. Mas, director de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Transformació Digital Clients de Crèdit Andorrà. En aquesta línia, Bercianos va destacar que «l’any passat vam sortir a 111 països i 14 canals de televisió diferents, aconseguint un impacte de gairebé 600.000 persones». Tot i això, va recalcar que «les carreres que fem a Andorra han d’anar orientades, no només per a pilots de fora, sinó perquè els de casa nostra puguin ser-ne protagonistes». Albert Llovera n’és un exemple.

«El meu gran somni sempre havia estat córrer el Ral·li de Suècia, però mai em van deixar pel fred. L’any passat va ser la primera vegada que vaig córrer sobre el gel. El circuit va començar a créixer i s’hi van fer boxes que permetien tenir una mica de calefacció», va subratllar l’andorrà. «De tots els pilots que correm, sí que n’hi ha alguns que només fan gel però, la majoria busquem una manera de mantenir-nos en forma i fer mans durant l’hivern. A més, és molt divertit», assenyalava. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT