PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern titlla de «lícita» la protesta contra les retallades

Jover: «La reforma laboral té «elements positius» per als treballadors»

Per Lara Ribas

La concentració de funcionaris realitzada el mes de març passat.
La concentració de funcionaris realitzada el mes de març passat. | Sergi Pérez

El Govern va considerar ahir la convocatòria de concentració estàtica dels sindicats i altres entitats per protestar contra el que consideren una pèrdua de drets socials de «lícita». Així ho va expressar per boca del ministre d’Educació, Eric Jover, qui va ser l’únic membre de l’Executiu disposat a comentar la situació tot i que altres, com el ministre d’Ordenament, Jordi Torres, també van ser interpel·lats. 


«Crec que és lícit que presentin les protestes o les formes de protestes que considerin oportunes», va indicar el titular de la cartera d’Educació, qui va vincular la protesta a les reformes laborals aprovades pel Consell General el dijous passat, encara que el front comú organitzador de la concentració va deixar clar, dilluns, que el descontentament va molt més enllà i engloba «l’insostenible» nivell de vida al qual s’ha de fer front amb els sous que reben la majoria dels assalariats. 


Respecte de la reforma laboral, Jover va recordar que «24 de 28 consellers hi van votar a favor» per indicar l’ampli consens que va generar en seu parlamentària. A més, va considerar que els canvis «no provoquen retallades sinó tota una sèrie d’elements que poden ser viscuts positivament pels treballadors». «De tota manera, entenem que els sindicats puguin fer els moviments que creguin oportuns», va concloure. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT