PUBLICITAT

Andorra la Vella

Innovar pensant a cobrir necessitats

‘Free Wifi’ es proclama campió de la tercera edició del ‘Tàndem’ amb un projecte útil i atractiu

Per Lara Ribas

Els cinc equips finalistes del projecte 'Tàndem', ahir al Centre de Formació Professional.
Els cinc equips finalistes del projecte 'Tàndem', ahir al Centre de Formació Professional. | SFGA / J. A. Viladot

Simplement es tractava de prendre distància i de reflexionar sobre els hàbits del segle XXI. Com generar interès per una targeta de prepagament? Fent-la més atractiva. Acompanyar-la d’un rasca i guanya amb premi assegurat; oferir facilitats com un codi QR des d’on descarregar-se l’app de la companyia o un SMS en creuar la frontera per tenir coneixement de la seva existència; rebaixar-ne el preu una tercera part; generar comoditats com llocs de venda més accessibles... 

Tot això és el que l’equip Free Wifi va incorporar a la seva proposta You click per ajudar Andorra Telecom a innovar en la seva oferta de telefonia mòbil de prepagament. I també el que va fer que guanyés la tercera edició del projecte Tàndem d’Actua. «Per a nosaltres, és una gran satisfacció perquè ens ho hem treballat moltíssim, però ara ens agradaria que la idea arribés a una fi», va expressar amb alegria i tota esperançada la Júlia Torres, una de les integrants de l’equip guanyador. De fet, aquest no era només el seu objectiu, sinó també el de la resta de participants al Tàndem, fins a 72 alumnes del Centre de Formació Professional que es van distribuir en 12 grups per treballar en els reptes plantejats per tres empreses diferents –VallmedicVision i Gamma Management, a part d’Andorra Telecom–, i el dels seus organitzadors.

El ‘Tàndem’ tindrà quarta edició i es podria fer extensible al sistema francès i a la universitat

«El projecte ja està completament implantat», va remarcar ahir el líder del clúster d’Educació d’Actua, Ferran Costa. «I de cara a la propera edició l’objectiu és dir-li a les empreses que vinguin amb un repte per sortir d’aquí amb un projecte», va avançar el director de Formació Professional, Quim Torredà. De fet, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va apel·lar a la Responsabilitat Social Corporativa de les empreses per participar en un projecte com el Tàndem però va demanar unir esforços per aconseguir que a partir d’ara «les empreses que vinguin ho facin perquè els aportem solucions que siguin aplicables des del primer dia a la realitat». En aquest sentit, el titular d’Educació va ressaltar que els projectes d’enguany eren de «molta qualitat» i va mostrar-se confiat que algun d’ells pugui veure la llum tot i reconèixer que «abans segurament necessitin d’un procés de maduració o d’acabar-se de bastir amb altres punts de vista». 

El màxim responsable d’aquest ministeri també va avançar que malgrat que el projecte ha nascut del sistema educatiu andorrà ara volen fer-lo extensible a d’altres i que el sistema francès ha participat com a observador en l’edició d’enguany per saber com funciona el Tàndem i intentar sumar-s’hi de cara a la propera. «I a més volem eixamplar aquesta experiència a la Universitat d’Andorra per proporcionar als seus estudiants eines per a la innovació», va ressaltar. Sempre, i com va demostrar un cop més ahir la celebració de la final del Tàndem, per enfortir relacions entre alumnes i empreses de cara al futur.

PUBLICITAT
PUBLICITAT