PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Suport del consistori a la jove que va denunciar a Youtube una agressió sexual

L'Ajuntament de Coll de Nargó insta totes les víctimes a denunciar aquest tipus de fets

Per El Periòdic

Fragment del vídeo de la víctima denunciant els fets.
Fragment del vídeo de la víctima denunciant els fets. | Youtube

L'Ajuntament de Coll de Nargó ha expressat aquest dimarts el seu suport a la jove del municipi que va denunciar la setmana passada una agresió sexual patida al barri de Balàfia, a Lleida. La veïna nargonina, Maria Mas, va fer públic el seu cas en un vídeo a Youtube, que s'ha fet viral i ha tingut una forta repercussió mediàtica.

El consistori alturgellenc agraeix en un comunicat "el seu coratge i valentia en no callar davant aquesta lacra instal·lada en la nostra societat, que no fa sinó demostrar les carències i mancances d'una educació a l'alçada dels nostres temps". En el text, també es manifesta que "el masclisme caspós que perdura en els nostres dies és una reminiscència d'altres èpoques, però malauradament costa molt d'eradicar".

L'alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, incideix en el fet que els fets han succeït justament en la setmana en què als ajuntaments, consells comarcals i institucions de l'administració pública s'han aprovat els protocols de seguiment contra l'assetjament sexual. Per Riera, "és necessari que aquesta formació s'estengui a tots els àmbits de la nostra societat".

El comunicat insta les víctimes d'agressions sexuals, de gènere o de maltrataments, a denunciar els fets i, en el cas de conèixer-ne casos, "no ser testimonis muts de cap mena d'acte vexatori" per no ser "còmplices".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT