PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Esmena a la llei d’espais agraris per afavorir el Pirineu

Ordeig reivindica el sector primari i reclama ajudes de la Generalitat

Per El Periòdic

El diputat urgellenc, Òscar Ordeig al Parlament.
El diputat urgellenc, Òscar Ordeig al Parlament. | Ràdio Seu

Òscar Ordeig, portaveu de Compromís X La Seu i diputat pel PSC al Parlament de Catalunya, ha proposat una disposició addicional a la Llei d’espais agraris en què sol·licita que «el Departament d’Agricultura elabori un programa específic, amb accions i recursos complementaris de suport, per evitar l’abandonament de les finques a les zones de muntanya». La iniciativa té com a objectiu compensar les dificultats climàtiques i orogràfiques que dificulten la viabilitat econòmica de les explotacions agràries i ramaderes al Pirineu.


El polític urgellenc defensa amb aquesta proposta «una protecció especial a la zona pirinenca, tenint en compte que les parcel·les que hi ha són més petites i, per tant, menys productives, fet al qual s’afegeix un clima poc favorable». En aquest sentit, considera que la mesura afavoriria les finques agràries en desús.


La Llei d’espais agraris s’està debatent actualment al Parlament de Catalunya amb objectiu de «definir, valorar i preservar els espais agraris davant l’augment de l’ocupació del sòl derivat del creixement urbà i l’explotació forestal».

Importància del sector primari  

Compromís X La Seu va celebrar la proposta i va reivindicar el sector primari a la Seu d’Urgell i comarca com a claus en el futur econòmic de la ciutat. El grup municipal demana que la Generalitat tingui una especial sensibilitat per als territoris pirinencs que es tradueixi en millores econòmiques. Òscar Ordeig afirma que «és una bona oportunitat per promocionar i protegir el sector primari al Pirineu molt necessitat de suport públic», informa Ràdio Seu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT