PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc té «ganes» d’enfrontar-se a un nou repte

El club presenta una nova edició de ‘Champions for Unicef’ que se celebrarà el 19 de desembre

Per Anna Ribas

Trini Marin, Marta Alberch i Gorka Aixàs durant la presentació.
Trini Marin, Marta Alberch i Gorka Aixàs durant la presentació. | A.R.

El BC MoraBanc Andorra va aconseguir ahir un dels objectius que s’havia fixat a l’inici de la temporada en classificar-se per al Top16 de l’Eurocup. Aquest fet els permetrà jugar a la següent fase de la competició i, malgrat aconseguir-ho amb una derrota, Gorka Aixàs, president del club, va mostrar ahir la seva satisfacció. «Té poca discussió que sempre vols guanyar el partit. Ahir [dimarts] no vam poder fer-ho però s’ha de posar en context. Es va arribar una fita que no havíem assolit mai, i ho hem fet amb el treball que jo crec que ha estat molt bo durant la primera fase», afirmava.

«És la primera vegada que passem de ronda en una competició europea. Estem contentíssims, és un pas més que fem com a club i tenim ganes de jugar la següent ronda i d’anar complint objectius», va explicar Aixàs. Després de la victòria d’ahir del Mònaco, s’esfuma la possibilitat de ser primers de grup, però per a Aixàs té poca importància. «Tots els rivals són de molta entitat i tots els que quedin dins del Top16 tindran molt nivell. Nosaltres estem agraïts i encantats de poder seguir jugant».

Champions for Unicef

El club va presentar ahir una nova edició de l’esdeveniment que se celebrarà el 19 de desembre a les 19.00 hores al Prat Gran. L’entrada valdrà cinc euros. Aixàs va comentar que «és una de les iniciatives que més il·lusió els fa. És la cinquena edició i funciona molt bé». També va detallar que «a les 19 es farà el partit vintage, on la majoria dels participants són personalitats del país com polítics, i al segon partit hi haurà esportistes, que participaran combinats amb els nostres jugadors del primer equip». 

«Venen entre 120 i 150 persones, gràcies a l’acord anual amb el bàsquet obtenim 10.000€», va explicar la directora d’Unicef, Marta Alberch. La recaptació es destinarà a millorar l’accés a l’educació dels infants discapacitats del Bhutan. «Pretenem que a cada departament del país hi hagi una escola 100% accessible i volem treballar la sensibilització. La seva cultura fa que percebin la discapacitat com un càstig diví i els deixin de banda», va exposar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT